(14/03/2019, Saat: 16:06)Soner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence sap kalınlığı ideal hiç dokunmayın. Ben şahsen elit model in o oval görünümlü uzay makinasını andıran tasarımına aşık olduğum için sevmiştim. Bunuda seven arkadaşlar olacaktır tabi, benim tercihim eski oval tasarımdan yana. Murat usta birde üst tablada yazılı rocnel yazı karakteri eskisi gibi yapsanız daha mükemmel olur bakınız konunun ilk mesajındaki fotonuzda var örneği, sanırım alt tabladaki karakterlerin aynısından.
Yazı karakteri eski lazer makinesinin programında kayıtlıydı, şimdi farklı bir lazer makinesi var, aynı yazı tipi programında kayıtlı değil, modern yazı stili en uygun olanı program içerisinde. Oval tasarım ve düz tasarımın kendine göre farklı tarzları var. Aslında yan yana fotoğraflayıp bir anket yapılabilir.
(14/03/2019, Saat: 16:48)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende temin etmeyi çok istiyorum ama fiyat olarak bütçemi çok aşıyor. Ürün fiyatını hak etmediğinden değil, kesinlikle hak ediyordur. Görüntüsünden bile belli büyük emek var üstünde ancak dediğim gibi ülkemizin alım gücü çok yüksek olmayınca ürün pahalı geliyor.Sağolun teşekkür ederim.
(14/03/2019, Saat: 16:53)DenizKSK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fiyat konusunda komşularımız yorumlarını belirtmişler, ki beni de fazlasıyla aşan bir meblağ (İmpa'da satışı mevcut) ama bu noktada bir konuyu hatırlatmak isterim, @Rocnel Murat Bey hatalıysam beni düzeltsin lütfen, ancak bu emek-yoğun ürünün çeliği Rolex saat markasının kullandığı 914L Grade çeliğe benzer 1.4401 grade çelik. Yani bildiğimiz her gün karşılaştığımız 316L paslanmaz çelik değil. Ondan çok daha dayanıklı ve farklı bir hammadde bu. İmpa'da yakınen görüp incelemiştim ve gerçekten alet durduğu yerden kendini ve farkını ortaya koyuyor. Cidden hoş bir tıraş aleti.
K: Satışı İmpa'da devam ediyor diye yazmıştım ama tükenmiş
https://www.extrashaving.com/rocnel-elit...i-agresif-
Teşekkürler, çelik kodları imalat kodlarını içeriyor, bir çok ülkede kod isimleri değişiyor, elit genelde Avrupa'ya satıldı. Bu sebeple satıldığı ülkeye göre kod ismi verdiklerimiz oldu. Aynı modelin arkasında 316L yazanı da var. Onların standardında 316L tipi çeliğe denk gelen kod 1.4401'dir.
(14/03/2019, Saat: 18:58)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İmpa Mustafa bey tahminim,saplar icin vs. incelikten ziyade hafif olması icin oneri yapıyor. Katılıyorum. İnceltmeden o disli yerinden ici daha derine delinebilirse, hallow gibi ici biraz bosluk yapılarak, sap inceltilmeden hafiflestirme olabilir.İçi boş çelik sap yapan var mı bilmiyorum. Biz ayarlı modelin içine döner pim koyduğumuz için mecburen boşalttık, döner pim de çelik olduğu için ayarlı da hafiflik olmadı. Standart sapların içerisi uygun ölçüde boşaltılıp hafifletilebilir. Ne kadar çok talaş kaldırma o kadar çok maliyet artacaktır. Hafif sap için müsait olduğumda bir kaç deneme yaparım.
Kafanın alt plakasınında teknik imkan dahilinde inceltilmesi cok iyi olur. Tabi bu islemler eldeki makina parkı ile uygulanabilirmi, uretim maliyetine cok yuk bindirirmi, onun +- hesabını Murat hocam yapar.
(14/03/2019, Saat: 19:50)CK89 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tiras aletiniz ister 303/304/316/316L ve ya 904L celikten imal edilmis olsun hicbiri banyoda gunde bir kere cesme suyu ile tiras olmayla paslanmaz.
Benim icin 303/304 celigin 316 dan farki daha parlak olusu.
Kullanim olarak en konforlusu Titanium olanlari, cunku hafif olduklari icin kullanimi cok kolay.
Bu ifade doğru değildir. İnsanoğlu demirin bulunmasından bu yana metallerin paslanmasına ya da diğer etkilere uğramasına karşı araştırma yapmaktadır. Gelişmiş ülkeler bunun için üniversitelerde bölüm açmışlardır. Türkiye'de de vardır. Her sene milyonlarca dolar çeliklerin paslanma etkilerini ortadan kaldırmak ya da daha iyisini yapmak için ar-ge maliyeti olarak harcanmaktadır. Çeşitli çelik standartları vardır. Günlük yaşamda 303/304/316 gibi standartlar çok duyulmuştur. Bunlar çok uzunca zaman üzerinde araştırma yapılarak oluşturulmuş standartlardır. Her çeliğin kullanım alanı ve işlenme şekli farklıdır. Biri birinden daha kalitelidir demek de doğru değildir. Kullanım amaçlarına göre sınıflandırılmışlardır. Fransa'da üretilen 316 çelik ile Hindistan'da üretilen 316 çelik aynı değildir. Hatta aynı fabrika içinde farklı formlarda üretilen çelikler bile farklı özellik göstermektedir. Kütük, profil, lama vb. formları bir birlerinden genelde mekanik direnç olarak farklıdır. Paslanma durumu yalnızca çelik için değil, çelik maddenin geometrisi, yüzey yapısı ve bulunduğu dış etkenlere göre de değişebilmektedir. Yani aynı çelik kütük içerisinden çıkan malzemeler dahi yüzey işlemi çeşidine göre paslanmaya karşı dayanımları farklı olmaktadır. Örnek olarak, ben bazen test için yapılan her tıraş aletini standart yüzey ölçülerine getirmek için uğraşmıyorum. Doğrudan jilet açılarını kontrol amaçlı kullanıyorum, bazılarını da yüzey işlemlerinin yapılmasının nasıl olduğunu değerlendirmek için standart hale getiriyorum. Dolap içerisinde duran aynı çelikten imal aynı tıraş aletinden yüzeyi 200 kum seviyesinde bırakılmış olanında paslanma belirtileri başlıyor. Diğer standart 800 sulu yüzeyde ise her hangi bir değişim olmuyor. Musluk suyu, sabun ve karbon ağırlıklı jilet kombinasyonunun; hareketli parçalı çelik bir ürün üzerinde banyo gibi nemli bir ortamda pas hareketini başlatması gayet normaldir. Bunun engellenmesi için tam standardında olan 316L tipi çeliğin, ürene has mühendislik standardında olan yüzey kalitesinde işlenerek tesviye edilmesi gerekir. Bu arada bir çok silah fabrikası ya da çelik ağırlıklı çalışan fabrikalar, çeliğin nasıl üretildiğini gizli tutmaktadır. Yani alaşım oranları, ısıl işlemleri, ısıl işlem sonrası yapılan kimyasal işlemler vs. hepsi gizlidir. Firmalar dayanıklılık testleriyle diğer rakiplerinden iyin olduklarını ortaya koyarlar. Bu fabrikalar düşünün ki aynı çelik fabrikasından çelik temin ediyorlar, ancak işleyerek ortaya çıkan ürünlerin hepsinin mekanik dirençleri pas dirençleri farklı oluyor.
Standart denilince de şöyle düşünün, her yerde Gaziantep baklavası yiyebilirsin. Tarifleri hemen hemen aynıdır. Ancak istediğiniz has damak tadına ulaşması için bir çok unsurun tam anlamıyla standardı tamamlaması gerekir. Ama genelde her ne olursa olsun ben Gaziantep baklavası yedim diyebilirsiniz, sadece bu iyi bir baklava olmamış diyerek eleştirirsiniz. Çelikler de böyledir. Sadece alaşım türü değil, her yönüyle tüm üretim ve malzeme standartlarının sağlanarak ortaya çıkan masif çelik iyi mühendislik onayı alacaktır. Titanyum zaten çok farklı bir alan, onun da kendine göre çeşitleri var, mekanik ya da pas direncini anlatamaya gerek yok.
(14/03/2019, Saat: 23:59)ekilic2 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de Rocnel sapı biraz ağır buldum. Çok az hafifletme nasıl olur, üstadlar değerlendirir tabii.
Marka olarak Rocnel sap ağır değil. Tüm marka çelik saplar hemen hemen aynı ağırlıklarda. Çeliğin öz kütlesi standart. Sapın içini boşaltmaktan bahsediyoruz. Ama bu durumda da ağırlık denge noktası değişebilir. İleride boş vakit olursa bunu deneyeceğim.
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com
www.rocnel.com