22/07/2012, Saat: 22:23
üstadım dava falan yok şaka
dava nerelere açmak lazımda sıramı gelir
diğer taraftan ticari sır diye bir şey var
ikincisi dava açılsada firma domuz yağı ihtivasını kabul etmedikten sonra bişeycik olmaz,size memleketteki tüm arkoları tahlil
ettirmek zorunda kalırlar yarısında çıksa bile
ticari davalarda firma yararı esasdır kamu yararı değil,yani tahilde bozuk çıkanlar ya korsandır,yada kazara domuz yağı karışmıştır
arkoyu severek kullanıyorum
saygıılar
dava nerelere açmak lazımda sıramı gelir
diğer taraftan ticari sır diye bir şey var
ikincisi dava açılsada firma domuz yağı ihtivasını kabul etmedikten sonra bişeycik olmaz,size memleketteki tüm arkoları tahlil
ettirmek zorunda kalırlar yarısında çıksa bile
ticari davalarda firma yararı esasdır kamu yararı değil,yani tahilde bozuk çıkanlar ya korsandır,yada kazara domuz yağı karışmıştır
arkoyu severek kullanıyorum
saygıılar
(22/07/2012, Saat: 21:33)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Diğer arkadaşın dediği de çok doğrudur arko ya da başka bir sabunu iç yağı ile desteklerseniz ipeksi ve yumuşak bir etki bıraktığını da görürsünüz.
Bitkisel tıraş sabunu için ABD de palmiye yağı kullanıyorlar margarin gibi katı bişey bizde yok. Ama etkisini bilemiyorum.
Ama özellikle Avrupa menşeli sabunların özellikle italyan ispanyol olanlarda domuz yağı olmaması neredeyse imkansız. Domuzun kılı tıraş fırçası yağı da tıraş sabunu için ideal malzemedir. Tabi dini yönden konu biraz hassas. Artık herkes kendisine göre bir tercih yapar. Ancak Kuran'da domuzun gıda maddesi olarak kullanılması yani yenmesi haram kılınmıştır tıpkı şarap ya da alkollü içecekler gibi. Ama nasıl ki alkollü kolanya ve parfümleri vücudumuza sürmek haram değilse domuzun yan ürünlerini sürmek de haram olamaz bence.
Tıraş kremlerinin oranlarına gelince yaklaşık 600-700 gram sabunun içinde 100 gr var ki bu miktar traş kreminin özelliklerini sabun içinde kaybeder. Ancak TABAC'ın özelliği korunsun diye 300 gram sabuna 100 gram sıktım yani sabunun 3 te biri TABAC krem oldu böylece TABAC rengi ve kokusu korundu
keyifli tıraşlar
Martin Amca