24/03/2019, Saat: 20:51
(Son Düzenleme: 24/03/2019, Saat: 22:33, Düzenleyen: onurcakmak.)
(24/03/2019, Saat: 19:58)dr_green Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün 2 gün sonra ikinci tıraşımı oldum.
Ekipmanlar;
Tıraş hazırlığı: Avene temizleme köpüğü, ıslanınca yusyumuşak ama kuruyunca kabuk gibi sertleşen bi sünger. Önce sıcak suyla yüzümü yıkayıp sonra bu sünger ve köpükle özellikle çene altı kısmını sürterek temizliyorum
Tıraş: EJ DE89, Yeşil Astra jilet, Proraso Okaliptüslü sabun, ucuzluktan alma dandik sentetik fırçaMetal tas
Tıraş sonrası: Avene termal su spreyi, Avene krem. Sprey ferahlık sağlıyor. Tahrişi azalttığı söyleniyor ama ben öyle aman aman bir etkisi olduğuna emin değilim.
Kullanılmış jileti attığım gazoz kutusu;
Tıraş sonrası çene altı boyun kısmının hali:
Eksilerim: Elim henüz tam alışmadığından ve çene altı boyun bölgesi bu ekipmanla fazla sıfıra yakın alınamadığından, eski kartuşlu tıraş bıçaklarından kalma alışkanlıkla biraz bastırıyorum ve aynı yerden iki üç kez geçtiğim oluyor. Zamanla alışacağım inşallah.
Yeşil Astranın 5 tanesini bitirdikten sonra Permasharp'a geçeceğim. Bi de Derby Extra var elimde, onu denesem mi denemesem mi bilemedim.
Veya hassas bölgelerin durumu böyle olunca acaba daha keskin bir jilet denemek daha mantıklı mı olur yoksa daha saçma mı olur bilemiyorum. Aslında mümkün olduğunca WTG kesiyorum ama daha yeni alıştığından mı yoksa jilet tercihinden mi durum şimdilik böyle. Normal kartuşlu tıraş bıçakları ile de her gün tıraş olmaya kalksam yüzüm yine bundan daha beter tahriş oluyordu..
Bu dandik fırça ikinci üçüncü geçişte yüzümü törpülüyor resmen. Yukarıdaki tablonun en önemli sebeplerinden biri de bu diye düşünüyorum. Yarın berberin getirelim dediği Jaguar 771 prof. geldiyse onu alacağım direk. İlerleyen zamanlarda diğer fırça tercihlerimi de temin ederim artık..
Komşum fotoğraftan anladığım kadarıyla boyun altındaki sakallarınız bir yerden sonra ters çıkıyor. Yani siz yukardan aşağıya doğru aleti indirdiğinizde aslında wtg değil atg yapmış oluyorsunuz. Fotoğrafta yakınlaştırabildiğim kadarıyla bi çizgi var o çizgiden sonra sakal çıkış yönünüz değişiyor siz uzayınca daha rahat görürsünüz. Uzadıktan sonra sakalların ters çıkmaya başladığı yeri belirleyin ve oraya kadar makineyi aşağıdan yukarı doğru çekin