04/04/2019, Saat: 04:59
(04/04/2019, Saat: 01:24)Poerio Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum permatiğin bıçağını nasıl çıkardın ve yenisini nasıl taktın? Anlatır mısın.
dediğim gibi sadece meraktan yaptığım aceleci bir uygulamaydı..zaten başarılı olmadı...bir daha deneyeceğim ama merak etiğim yaprak jiletin peformsnı..yani yaprak jilet bu bıçaklar için üretimiş jletler gibi performans verebilir mi.
nasıl yaptığıma gelince.. jilet ,alete 4 noktadan sabitlenmiş.. yani jiletin üstünde 4 delik var ve bunların içinden geçen 4 palstik klips var.. aletin kafa ksımının arkasındaki bu 4 klipsin uç düğüm kesimlerini kesiyoruz..jileti çıkarıp , kafanın üst parçasındaki 4 plastik çıkıntıyı kesip, zımpara ile altını törpülüyoruz..sonra kırık yaprak jileti, dip kısmına japon yapıştırıcı sürerek, kafa kısmına yapıştırıyoruz. kafa kısmının üst kapağını da yapıştırıyoruz... bu kadar..ama üst kapağı yapıştırmadan deneyeceğim derby aleti ile yaptığımda. çünkü ilk denememde yakın bir traş olmadı.. sebep büyük ihtimal jiletin uç kısmı biraz geride kaldı orjinal jilete göre. yani yarım jiletin klaçıklarını da kırıp jileti biraz daha öne taşımalıyım ... kapağı da yapıştırmayıp öyle deneyeceğim , belki de o yüksel kaldı yapıştırınca..önce kapaksız sora kapaklı deneyeceğim.. zaten amacım yaprak jiletin perfromansını ölçmek bu aletle.. japon yapıştırıcısı kullandığım jileti bir daha sökme-değiştirmeye uğraşmak olmaz.. atacağım ila ki aleti uygulamam işe yarasa bile, sonuçtan memnun kalsam bile... tek seferlik bir şey bu.. amaç merakımı gidermek sadece... eğer yaprak jiletin perfromansını beğenirsem belki merkur gibi klipsli bir kafa ile bu projeyi geliştirmeyi düşünebilirim.. bu aletler iki açılı yani sapın ve kafanının açıları farklı... bu açıları korumak için kafanın üst kapağının sapa bağlamadan bağımsız şekilde klips tarzı bir uygulama yapmak lazım bence.. yani sap ve kafa kendi açıları ile sabitken, kafanın üst kısmı klipsli olarak açılıp jilet değiştirilmeli..şimdilik tecrübelerim bu kadar..