11/04/2019, Saat: 12:21
(30/03/2019, Saat: 20:05)osaka23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam merhaba deneyimlediğiniz şeyleri buradaki her üye deneyimlemiştir yuzun geleneksel tıraşa alışması biraz zaman alır işk başlarda sinekkaydı olacağım diye uğraşırsanız bol tahrişli bir tıraşınız olur onun yerine daha çok konforlu ve keyif alarak tıraş olmaya çalışın. Elinizde çok güzel bir fırça var ama belki başlangıç için zorlayabilir sizi bir tane sentetik almanız hem porsuk fırçanızın ömrünü uzatmak için hem de size antreman olması için güzel olabilir. Jilet konusunda cristalle ben de anlaşamam sadece sakallarımı çekiyormuş gibi bir his bırakır onun yerine astra güzel bir tercih olabilir. Şimdilik featheri düşünmceyin derim hala kas hafızanız sizi aleti yüzünüze bastırmaya zorluyor olabilir ki feather sizi bu şekilde fazla zorlar. Kaşıntı konusunda da aftershave olarak cadı fındığı losyonu yada şap deneyebilirsiniz. Ama korkmayın o kaşıntı zamanla geçecektir cildiniz değişikliliğe adepte olduğunda keyfiniz de orantlı olarak artacaktır.
komşum teşekkür ederim önerileriniz için. dediğiniz gibi fırça çok güzel ama sabundan köpük kaldırırken çok tatmin etmiyor aşırı yumuşak olduğundan. o kısmı daha sert bir fırça ile yapmak istiyorum. bir de yüzüme de çok bastıramıyorum. yani insan şöyle bastıra bastıra masaj yapa yapa sabun sürmek istiyor yüzüne. bendeki fırça çok yumuşak olduğundan o işi çok yapamıyor. bana sanki şey gibi geldi; sabundan köpük kaldırma ve ilk perdede yüze sürmeyi daha sert bir fırça ile yapsam, ikinci (+üçüncü) perdeyi de elimdeki fırça ile yapsam sanki daha iyi olacakmış gibi geldi.
jilet konusuna gelince. crystal'i sadece bir defa kullandım. sonrakilede perma sharp kullandım. kristal'e göre daha keskin ama yine de o da biraz az kesiyor gibi geldi. ama başlangıç içini bunlar avantajıma oldu sanırım. çünkü gayet de yeterli oldu traşlarım, sinekkaydı olmamıştır ama kartuşlulara göre çok daha iyi traş oldu diyebillirim, ve bunarı yaparken çok fazla da kesmedim. şu ana kadar 6 defa traş oldum (2 günde bir oluyorum) bir veya iki defa küçücük kesikler oldu ki kartuşluda bile daha fazla oluyordu. feather'ı de denememek için kendimi zor tutuyorum

sentetik fırça için bir öneriniz var mı?