19/06/2019, Saat: 10:21
(17/06/2019, Saat: 02:16)Legend Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haklısın komşum bunu da geçen bir kaç tıraş önce fark ettim. Aslında tıraş kremini veya sabununu iyi hazırlamadığımı aceleye getirdiğimi anladım. O zamanlar tahriş daha çok artıyor. Zaten tıraş esnasında bir şeylerin ters gittiğini jilet yüzde akarken anlıyor insan neticeyi kolonyayı yüze sürünce anlıyor. Konforlu tıraş için sabuna verilen suyun miktarı bile çok önemli. Ayrıca en son ne zaman tıraş olduğu vs gibi bir çok etken var. O yüzden geleneksel tıraşta bir ürüne iyi veya kötü demeden önce, düzgün hazırlıkla birden çok denemeden sonra karar verilmeli. Mesela artık vazgeçilmezim arko sabuna elim pek gitmiyor. Çünkü yakın tıraş vermiyor. Ciltte kuruyup katman bırakıyor buda yakın tıraşı zorlaştırıyor. Bunu ilk zamanlar kullandığım aletin mild olmasına bağlıyordum ama sabunla alakalıymış. Velhasıl kelam geleneksel tıraş dipsiz bir kuyu gibi devamlı yeni şeyler öğreniyor insan..
Kelimesi kelimesine katılıyorum @Legend komşuma. Cildin yorulması, tıraş öncesi hazırlığın çok iyi yapılması, hayran olduğum Arko'nun yetersiz kaldığını görmem... Dipsiz kuyu, sürekli devam ediyor kişi öğrenmeye
Hadi hayırlı tıraşlar!