21/06/2019, Saat: 10:28
(21/06/2019, Saat: 10:19)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DE aletler ile tıraşa başlayalı yaklaşık 5-6ay oluyor. Ondan öncesinde geleneksel tıraşın sadece fırça bölümünde kalmayı tercih ediyordum. Çok nadir de olsa Gillette Adj. Slim kullanıyordum. Bu arada elim çok hassastır ve ince işleri çok rahat yaparım. Bu nedenle ilk tıraşımda da üçüncü tıraşımda da R41'i çok çok rahat kullanacağımdan herhangi bir şüphem yok. Hareketler yavaş ve bastırmadan yapılırsa sıfır kesik ile tıraş bitirilebilir. Ancak R41 tıraşından zevk alabilmek için geleneksel tıraşta belirli bir seviyeye gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim R41 yeni başlayanlar için uygun bir makine değil demek istediğim aslında buydu. Muhtemelen bir çok komşumuzun da anlatmak istediği buydu. R41 güzel kıvamlı bir köpük ister, R41 sakalının haritasını gözü kapalı çıkartabilen usta ister, R41 biraz da zaman ister. Siz istediklerini ona verirseniz o da size istediklerinizi verir. Ama ne istediğini anlayabilmek için de genellikle mild aletler ile (R89, WS Classic vb.) belirli bir seviyeye gelinmesi gerekir.Tebrik ediyorum komşum yorumunu keyifle okudum benimde anlatmak istediğim aynen buydu. Ne kadar yüzde kesik olmasa da en az 50 tıraş tecrübesi yaşamadan ben tevsiye etmem. 1 yıldır geleneksel tıraş olmama rağmen ara ara jiletli ustura kullanmama rağmen eğer o gün modumda değilsem yada yorgunsam r41 tercih etmem. Dikkat ve zaman istiyor. Eminim ki aramızda gözü kapalı kullanan üstadlar vardır o tecrübeyi kazandıktan sonra zaten sorun yok, sevgiler
İyi çıkartılan tıraş kavramının tanımı kesiğin olmadıysa iyi bir tıraş çıkartmışsınız demektir. Ama bence iyi geçen tıraş kavramı; Öncelikle yüzdeki gülümsemedir. Yaptığınız tıraş ve sonrası size keyif vermiyorsa; Yüzde gülümseme yapmıyorsa ya kullanılan malzemeler (veya teknik) yanlıştır ya da geleneksel tıraş için yeterli heves ve heyecan yoktur. YouTube daki içeriklere de bir göz atabilirisiniz. Geleneksel şekilde yapılacak olan tıraşa başlamadan önce herkesin yüzünde küçük bir gülümseme büyük bir heyecan vardır. Tıraş sonu da büyük bir gülümseme.
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi