29/08/2019, Saat: 17:24
(29/08/2019, Saat: 17:10)ahbap Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mühle Türkiye sitesinden aldığım R41 kafayı DE89 sapına takarak, dün ilk R41 deneyimimi yaşadım. Tıraş kremi olarak yine Mühle'den siparişle beraber denemelik gelen aloe veralı kremi kullandım. Tıraşa gelecek olursak, tahmin ettiğim gibi hardcore bir tıraş oldu Muhle sitesindeki yetkilinin de tavsiyesiyle Personna Platinum jilet kullandım. İlk perde gayet iyiydi. İkinci ve üçüncü perdelerde biraz zorlandım, yani zorlandım derken konfor yönünden keyif vermedi. Belki cildim hassastı veya aleti ilk defa kullandığım için tecrübesizlikten ötürü olmuş olabilir. Not olarak, 3 günlük sakalım vardı. Tıraş ritüelim genellikle Pazar ve Çarşamba günleri oluyor. Çarşamba günkü tıraşlarımda genellikle keyifsiz geçiyor tıraşlarım konfor yönünden. Sanırım cildimin dinlenmek için 1 güne daha ihtiyacı oluyor. Personna Platinum jilet de daha önce DE89 ve Qshave ile kullanmalarımda üzmemişti çünkü.
İlk deneyimlerim bu şekilde. Tavsiyelere açığım
Komşum qshave ayarlıyı ben de severim ama baya hissiz bir alet. O nedenle r41 gibi jileti doğrudan hissettiren aletlere geçişte zevk alabilmek için tavsiyem yarım yamalak ve yüzeysel bir tıraş olman. tıraştaki etkinliğini göreceksin. bir de xtg olabilir ama atg yapma bir süre. kesme açısı geniş olduğundan hata affetmiyor ve kötü açılarda derinden alma ve yanma yapabiliyor. benim r41 geçiş sürecinde yaşadıklarım bunlar, umarım siz yardımcı olabilirim.