05/11/2019, Saat: 22:18
(09/10/2019, Saat: 15:15)atoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba,
Geçen gün, bir forumdaşımızdan aldığım Merkur Futur ile ilk traşımı oldum.
Bundan önce EJ DE89 kullanıyordum.
Genel kanı olarak agresif bir makine olduğunu aklımda tuttum ... ama henüz 2nci traşını görecek olan gillette 7 o'clock yeşil i tutucuya koyup, hepten yürek yemiş şekilde 3ncü ayarda iki perde geçtim. Tabi dikkatliydim.. öyle haldur huldur bir traş yapmadım ki yeşil gilette ile (ki kendisini pek sevmem) zaten öyle yapmam, hiç bir kanama vs olmadı ... olmadığı gibi özellikle sıkıntılı boyun bölgemde hiç bir kızarıklı veya iritasyon da yaşamadım (az rastlanır bir durumdu benim için)... ben baya beğendim bu tutucuyu .. kafası ağır olduğu için 0 baskı ile çok iyi kayıyor yüzde..
Bu akşam da aynı jilet ile traş olucam ... sonrasında Perma Sharp veya gillette 7 o'clock sarı yı denerim belki...
Netice de korktuğum gibi olmadı ...
Bende bugün bir futur sahibi oldum. Sizin de kullandığınız gibi bundan önce ej de89 ve mühle de89 kullanıyordum. Bugün ilk tıraşımı olurken benimde aklımda hep agresif bir alet olduğunu aklımdan çıkartmamaya çalışıyordum. Ben aletin 0,5 ine aldığımda bile inanılmaz bir jilet tutuş açıklığına sahip ki şuan 3-4 de tıraş olmayı düşünemiyorum. Belki bir ince ayarı vardır kafayı komple çıkartıp bir doğru takma tekniği varmıdır ? Düşüncem 1 ayardayken de89 dan bir tık daha açık olmasıydı ama bunda durum öyle değil. Bu konuda fikri olan bir komşum yardım ederse çok sevinirim.