15/11/2019, Saat: 03:45
(Son Düzenleme: 15/11/2019, Saat: 03:51, Düzenleyen: TheCurseOfCurl.)
Benim de muzdarip olduğum bir sorun. Kalın kıllı, iyi çatallanmış domuz kılı bir fırçam var. Cilt de biraz hassas olduğundan tasta köpürtme yapıyorum. Köpüğü yüze uygularken ve özellikle tıraşa geçmeden hemen önce her bölgenin çıkış yönünün tersine doğru, hafifçe bastırarak birkaç kez fırçayı sürtüyorum. Köpüğü yoğun yapıyorum ki sakalların altlarını iyice doldursun. Orta-üst agresiflikte olan Yuma'yı en sık kullanıyorum ve sadece 2 geçiş "WTG" yapıyorum. Tahrişe meyilli olmayan bölgelerde sakal çıkış yönünün tersine doğru cildi hafif gerdirerek (yine "WTG"ile) "buffing" yapıyorum. Sakallar aynı zamanda kıvırcık olduğundan boyunda "XTG" bile tahrişe ve kıl dönmelerine sebep oluyor. 2 aydır bu şekilde tıraş oluyorum belki zamanla "XTG"de yapabilirim.
Bu yöntemle -çok temiz bir görüntü olmasa da- yakın bir tıraş alabiliyorum. W.S. Classic gibi bir alet kullandığımda ise yakın tıraş olmuyor ve ertesi güne kadar bile sakallar uzayıp, kıvrılıp yan tarafa batıyorlar
. Soğuk tıraş ve tıraş öncesi şap kullanımının çok faydasını göremedim. Ustura da bazı kişiler için çözüm olabilir ancak boynumda sakallar soldan sağa doğru çıktıkları için "WTG" yapamıyorum bu da yine tahriş ve kıl dönmesine sebep oluyor.
Bu yöntemle -çok temiz bir görüntü olmasa da- yakın bir tıraş alabiliyorum. W.S. Classic gibi bir alet kullandığımda ise yakın tıraş olmuyor ve ertesi güne kadar bile sakallar uzayıp, kıvrılıp yan tarafa batıyorlar

Kıvırcık, ince telli, yatık sakal... Hergün, 2 geçiş, sakal çıkış yönüne...