25/08/2012, Saat: 00:30
Estağfurullah hocam ne üstadı. Geveze diyelim. her konuya yorum yapıyorum, ondan yeni gelenler de bir şey biliyorum sanıyorlar
hakikaten öyle. Forumda benden az mesaj yazan çoğu kişi emin olun benden çok daha tecrübeli, bilgili.
FS mevzusuna gelirsek. ben toplamda iki tane Lijun fırça (26mm çaplı finest) aldım. birini ben birini de babam kullanıyor. Lijunu elime geçtiğinde daha yoğun kıllı ve omurgalı olmasına rağmen (ben de omurgalı fırça seviyorum) ondan önce aldığım FS 24 ile kıyasladığımda "keşke FS alsaydım" dedim. Çünkü yüzde köpürtmeye çalıştığımda yüzümü çiziyordu. FSe göre bir iki eksiğini de hissettim ama emin olmadan da burada bahsetmek istemem. Yani sözün özü FSden öne geçemedi benim gözümde. Tabii ki aynı paraya hatta daha ucuza daha geniş çaplı bir fırça almak da güzel bir duygu ama bir fırçanın düzgün bakıldığında yıllarca kullanılabileceğini de unutmamak lazım. Tercihinize saygı duymakla beraber bir büyüğüm olarak size en azından bir kez FS keyfini tatmanızı öneririm.
Çok konuştum yine.
Saygılarımla
hakikaten öyle. Forumda benden az mesaj yazan çoğu kişi emin olun benden çok daha tecrübeli, bilgili.
FS mevzusuna gelirsek. ben toplamda iki tane Lijun fırça (26mm çaplı finest) aldım. birini ben birini de babam kullanıyor. Lijunu elime geçtiğinde daha yoğun kıllı ve omurgalı olmasına rağmen (ben de omurgalı fırça seviyorum) ondan önce aldığım FS 24 ile kıyasladığımda "keşke FS alsaydım" dedim. Çünkü yüzde köpürtmeye çalıştığımda yüzümü çiziyordu. FSe göre bir iki eksiğini de hissettim ama emin olmadan da burada bahsetmek istemem. Yani sözün özü FSden öne geçemedi benim gözümde. Tabii ki aynı paraya hatta daha ucuza daha geniş çaplı bir fırça almak da güzel bir duygu ama bir fırçanın düzgün bakıldığında yıllarca kullanılabileceğini de unutmamak lazım. Tercihinize saygı duymakla beraber bir büyüğüm olarak size en azından bir kez FS keyfini tatmanızı öneririm.
Çok konuştum yine.
Saygılarımla
(24/08/2012, Saat: 23:46)lijunshaving Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın papazeriği;Öncelikle iyi akşamlar diliyorum.Siz forumumuzdaki üstadlardan birisiniz.Tabiki engin bilgilerinize ve tecrübelerinize sahip değilim.Ancak kafamdaki kritere göre Çin'in markalaşmış Frank Shaving abisine de Lijun Shaving kardeşi fason üretim yapıyor.Şunu söylemeliyim ki araştımalarım (asla deneyimim yok) sonucu FS logosuna fazladan aynı ürün için 10-20 $ ödemek istemiyorum.Bu sebeple Charles'ın tükana takılıyorum.Lijun abi iyiki var.Bütçem oranındaki kaliteyi Lijun abide yakaladım.Unutmadan Lijun abi de dünkü çocuk değilmiş (öylemidir diye düşündüm bi ara) 1980'den bu yana fırça üreten tecrübeli bir firmaymış.Bol kıl var Lijun'da bu yüzden çok sevdim bu markayı.Kalite ucuza benim için tabi.Saygılarımla üstadım,iyi akşamlar.(Bu arada knot 24mm hep.Bu yüzden connaughtshaving amcadan 27-28mm düğüm çapına sahip OMEGA fırçalar da aldım,memnunum.Bol kıldan çok köpük hoşuma gidiyor)