29/08/2012, Saat: 00:26
Hocam piyasada badem yagı bulabilir miyiz ? Eğer bulabilirsek bademlisini demek istiyorum. Zaten biliyorsunuz limonlu,killi arko tıraş sabunu denemem var. Buda cabası olur. Acaba hangi yöntemle ısıtıyorsunuz bide bunu paylaşırsanız sevinirim.
(29/08/2012, Saat: 00:16)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: tarifiniz benimkine benziyor, süt koymak da iyi bir düşünce keçi sütü olursa daha iyi gelir. Sütün içindeki yağ yani laktik asit arkonun içindeki NaOH ile tepkimeye girip zamanla sabunlaşıyor. Arkodan üretim esnasında giliserin çekildiği için siz gliserin ekleyerek onu soğuk proses haline döndürüyorsunuz. Esansların da az miktarda olması olumsuz bir etki oluşturmuyor
tebrik ederim
Martin
(28/08/2012, Saat: 19:27)fahrenheit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herzaman yaptığım ve memnun edici bir formül vereyim;
1 adet arko stick sabunu cezveye rendeliyorum, çok kısık ateşte 1 yemek kaşığı süt ile isitiyorum. Karışacak kıvama gelince ocaktan alıp içine 3 tatlı kaşığı gliserin, 2 tatlı kaşığı lavanta yağı koyup karıştırıyorum. Kaba basıyorum. Oldukça güzel oluyor. Bu şekilde 2 taş bitirdim ve gerek kayganlik gerekse cildi yumuşatma olarak, prorasodan çok daha iyi bir sabun oluyor.
Katılma tarihi: 2011