12/05/2020, Saat: 18:31
(12/05/2020, Saat: 16:20)dr_green Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum ilaç firmasında çalıştığınızı hatırlıyorum elbette siz biliyorsunuzdur ancak bu vesileyle diğer komşularımıza da bilgi olsun diye paylaşmak istiyorum:
D vitaminini sürekli kullanımda günlük idame dozunu geçmeden kullanmak lazım. D vitamininin günlük idame dozu yaş ve hasta gruplarına göre değişse de kabaca 1000-1500 ünite civarı düşünebiliriz. Bununla beraber bu doz Akdeniz taraflarda yaşayıp düzenli güneşlenme pembeleşme alışkanlığı olanlar için çok gerekli değil gibi düşünülebilir
D vitamini yağda çözünüp malum karaciğerde depolanır. O yüzden overdozu tehlikeli olabilen bir vitamindir
Ek olarak, B ve C vitaminleri suda çözündüğü için depolanmaz idrarla atılır diye bilinir. Ancak, B12 vitamini bir miktar karaciğerde depolanır. O yüzden vitamin kompleksi kullananların da içeriğindeki B12 miktarına bakıp günlük önerilen dozdan fazla olmaması gerektiğine dikkat etmesini tavsiye ederim.
Normalde B12 eksikliği durumlarında önerilen Benexol, Apikobal benzeri B1+B6+B12 vitamin kompleksi tabletlerinde 1mg (1000mcg), yani Dodex, Vitakobal benzeri B12 iğneleriyle aynı miktarda siyanokobalamin vardır. Bu miktar sağlıklı bireylerde sürekli kullanım için uygun değildir. Biz bu dozları tedavi dozu olarak geçici süreli kullanım için tercih ediyoruz. O yüzden bu (Benexol vb) preparatların sürekli gıda takviyesi gibi amaçlarla kullanımı da uygun değildir.
Bilmeyen komşularımız varsa paylaşmak istedim
Yazarken aklıma geldi komşum @dr_green Aşırı D vitaminin zararlı olduğunu belirtsem mi ? Diye düşünüp vazgeçmiştim.
14 Şubat itibarıyla 12 gün Yüksek CRP ile hastanede yattım. 117 serum aldım. Bu dönemde D vitaminim aşırı derecede düşüp Romatoid faktör değerim yukselmis. Tedavimi devam ettiren hastane bunu gozardi etmiş. Doktor/hastane değişikliği ile durumu toparladık.
Bu dönem hastaneye ölçüme gitmediğimiz için almaya devam ediyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi