18/05/2020, Saat: 19:33
(16/05/2020, Saat: 20:02)utkb Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir multivitamin çalışması, günde 1 multivitamin alanlarda almayanlara göre %18 kanser riski nedeniyle sonlandırıldı diye okumuştum. Takip ettiğim kadarıyla zaten bağırsakta sıkıntı yoksa, ya da metabolizmada, vitamin takviyesine gerek yok. Tabi doktor önermediği sürece genel kullanımdan söz ediyorum. Bunlar kendi okuduğum kadarıyla kişisel görüşlerim elbette. Lütfen okumadan ve uzman görüşünü almadan itibar etmeyin.
Kişisel olarak, iyi uyku, düzenli fiziksel aktivite ve spor, az stres, günde 6 porsiyon meyve sebze temel taşlar. Bağırsak sağlığı içinse lahana ya da çiğ lahana suyu inanılmaz toparlayıcı oluyor. Ayrıca elmanın kararan yeri bağırsaklar için inanılmaz yararlıymış.
Normal şartlarda dediğinize katılıyorum komşum ama...
“Ama”sını şöyle açıklayayım;
1. Hibrit ve GDO lu tohumlar,
2. Bu tohumlar için kimyasal ilaçlar (pestisitler) ve kimyasal gübreler (nitrat olanlar)
3. Nadas yapılmaması.
Gibi nedenlerle ne besinde ne de toprakta olması gereken mikro besinler olmuyor ne yazık ki. Birde buna kötü pişirme koşullarını eklersek “ama” sını açıklamış olurum komşum.