24/05/2020, Saat: 17:45
Geleneksel tıraşa başlayalı sanırım 2 yıla yakın oldu. Wilkinson siyah tıraş aleti ve fırçası ile başladım. Bunların yanına Nivea tıraş kremi ve losyonu da o vakit almıştı. Sonra Rimei alet aldım, bir çok jilet denedim, Omega 1126 fırça edindim... Derken Nisan ayında R41 satın aldım. Bir de yine Mühle sentetik fırça aldım. Ancak kendisine pek ısınamadım ve Omega fırça ile devam ediyorum. Fırça olarak SOC Mistura'ya da epey hevesliyim... Neyse lafı uzatmayayım; Mühle ve Feather jiletlerle kullandım R41'i bugüne kadar, bu arada haftada 1 en çok 2 tıraş oluyorum. Ocak ayından beridir işsiz olmanın etkisiyle ve makineden epey memnunum. Tıraş olmadan evvel kendisini selamlıyorum, inceliyorum... Çok beğeniyorum kendisini...
Lakin permatik ile bugün bir tıraş oldum ki... Aman allahım... Tahrişin dibi oldu. Sanırım kendime güven ile iyice bastırarak tıraş oldum. Gerçi sadece boyuınaltında kızarıklıklar ama ilk defa böyle bir duruma sebep oldu makine ve ben de bunun nedenlerini araştırdıkça hatamı anladım. Kendime güven ve bu nedenle bastıarark tıraş olma... Allahtan 2 perde de bitirdim
Velhasıl burada yazılanları inceleyerek, hatalarımı anladım. Cildi dinlendirerek devam edeceğim... Bakalım neler olacak.
Ps. Bu arada bu son tıraşımı uzun süredir kullandığım, Proraso okaliptüs mentol ile olmuştum. Ön hazırlıktada ılık su ve yine aynı tıraş kreminden faydalandım. Tıraştan sonra da Proraso şap ve Loccitane cedrat arter shave kullandım.
Lakin permatik ile bugün bir tıraş oldum ki... Aman allahım... Tahrişin dibi oldu. Sanırım kendime güven ile iyice bastırarak tıraş oldum. Gerçi sadece boyuınaltında kızarıklıklar ama ilk defa böyle bir duruma sebep oldu makine ve ben de bunun nedenlerini araştırdıkça hatamı anladım. Kendime güven ve bu nedenle bastıarark tıraş olma... Allahtan 2 perde de bitirdim

Ps. Bu arada bu son tıraşımı uzun süredir kullandığım, Proraso okaliptüs mentol ile olmuştum. Ön hazırlıktada ılık su ve yine aynı tıraş kreminden faydalandım. Tıraştan sonra da Proraso şap ve Loccitane cedrat arter shave kullandım.