03/08/2020, Saat: 14:08
(03/08/2020, Saat: 12:38)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum görünüşte slant kafa ile aynı, sadece renkte farklılık var gibi. Henüz test etme imkanım olmadı net konuşmayayım ama çok büyük ihtimal bu şekilde. Diğer klasik kafalarda o durum yok, bu kafada var ve çok iyi çalışıyor. Beast kafa özel agresif model. Melondaki üst kapak ile klasikteki alt tablanın kombinesi böylece jilet tabla arası açıklı daha fazla olduğundan daha agresif kesimi var. Diğer modellerde klasik kafa var o da ej kafaya benzeyen ama agresif sınıfta net kesimli bir bir kafa.
Diğer gelenlerden mavi saplı portalın çok ağır ve klas bir görünüşü var ve eden paslanmaz çelik saplı model futuru andıran saten kaplaması ve ağırlığıyla elde çok tok duruyor. Ben knight's helm kafayı merak ediyordum ancak bu ithalatımızda bize sunulmadı. Şu an başta agamemnon olmak üzere fiyatlar çok düşük tutuldu, ek getirilen vergiler sebebiyle aliexpress fiyatlarından satmak artık mümkün olmuyor. Her üründe aynı marjla ürün vermiyor yaqi, dolayısıyla büyük fiyat farkları oluşabiliyor net fiyatta ama buna rağmen özel çalışma yapıldı fiyatlamada. Yoksa misal Agamemnon'un mantıklı satış fiyatı orada gördüğünüzden hallice yüksek olması lazım.
Şöyle bir düzensiz sistem var şu anda; 3 etken var. Üretici, satıcı, alıcı. Üretici satıcıya ben şu kadardan verebilirim diyor, satıcı tüm masraflarıdan sonra ben bu kadardan satabilirim diyor. Alıcı fiyat farkını görüp detaylar beni ilgilendirmez, ben satıcıdan almam direk üreticiden alırım diyebiliyor. Bu durumda devlet getirdiği vergiden dolayı hem alıcıyı hem satıcıyı zor durumda bırakmış oluyor. Eğer satıcı satmayı bırakırsa aslında hem alıcı, hem de devlet zarar görmüş oluyor. Hem iş ve ekonomi kaybı, hem vergi kaybı olmuş oluyor hem de alıcının istediği ürüne ulaşaması zor hale gelmiş oluyor. Ama bunu görmek isteyen pek yok. Bir sabah kalkıyorsunuz hop %35 ek vergi koyduk. Böyle bir sistemde ülkeye yabancı yatırımcı nasıl gelsin, kobiler nasıl çalışsın, ekonomi nasıl dönsün?
Sadece şunu söyleyeyim; neredeyse alınan malın bedelininin kendisi kadar toplam gümrük, vergi, nakliye gideriniz oluyor. %100 maliyetle ithalat işi nereye kadar yapılır, ne kadar sağlıklı olur orası size kalmış.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Zor zamanlar yaşıyoruz. Hem üretici hem tüketici hem de satıcı için epey dolambaçlı zamanlardan geçiyoruz. Bi tıraş zevkimiz var onu bile yaşarken kırk takla atıyoruz. Şu kafayı alsam o sapa takarım, şu sapı da alsam şöyle yaparım diye diye manyak olduk. Şöyle, Yaqi klasik paslanmaz çelik gunmetal (ya da klasik)+ slant kafa+mellon ile uygun bir kombin yapılabilir gibi.