28/08/2020, Saat: 01:07
(28/08/2020, Saat: 00:27)Dragon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hario V60 ile filtre kahve içince diğer daha önce içtiklerim neydi diye düşünüyorum Özelikle kahve çekirdeği öğütüp yapmak vs tam ritüel. V60 mantığı da çok ilginç gerçekten. Japonlara bir kere daha hayran oldum bu minimalizm karşısında.
Yöresel kahveler arasında en çok Hondurası beğendim. asiditesi düşük bir kahve markası öneriniz varsa alırım
Etiyopya (Arabica) very natural. Japonlar malt viski de olduğu gibi kahvede de iyiler.
(28/08/2020, Saat: 00:39)İsmetaltan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sistemden sonra makinede yaptigim kahve tat vermez oldu bayadir sadece bununla kahve icer oldum, soguk demleme.icinde bi masraf kapisi daha cikti @PisPorsuk hocam alinirmi ben pet siseye doldurup, sonra filtreden suzdum fena degildi ama.
@İsmetaltan soğuk demleme için oğlum (okulun el verdiği dönemde kahve dünyasında çalıştı) buz parçalarından dış gömlek yapıp, buzdolabının derin dondurucu kısmında bir kaç dakika dinlendiriyor. Sonuç güzel ama biraz zahmetli.
As long as you have drinking days than hungover days, you're fine ...