28/08/2020, Saat: 14:17
(28/08/2020, Saat: 13:20)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaptığım araştırmalar neticesinde vardığım sonuç hangi ekipman ve kahve türünü kullanırsan kullan kahveyi o anda çekmezsen pek bir tat alamayacağın oldu. Kahve çekirdeğinin öğütüldükten sonra 15 dk içerisinde tüketilmesi gerekiyormuş. Şu anda kahve öğütücüm yok, french pres ayarında çektirip kullanıyorum.Valla komşum o kahve çekme olayına ben de taktım bi ara da olacak gibi değil. Düzgün yapmak istesen en ucuz alet manuel olarak comandante o da 2500 lira. Valla kimse kusura bakmasın da 2500 lira öğütücüye vereceğime ömrüm boyunca en kralı kahvecide kahve içerim. Artı yorgunluğu da cabası.
Seramik bıçaklı değilde çelik bıçaklı öğütücüler kullanarak en homojen şekilde öğüterek istenilen notalara ulaşılabiliyormuş. Eğer çektiğimiz kahve homojen olmazsa yani daha iri yada daha küçük parçalar ne kadar çok olursa demlediğimiz kahve acılaşıyormuş. Yani önce taze kahve sonra demleme. Pour over demleme olarak V60 daha makul gibi.
Edindiğim bu bilgiler ışığında makinelerden kaçıp manuel olarak kullanılabilecek bir başlangıç seti kurdum kafamda. Öğütü comandante c40 nitro, hario V60 set ve hassas kahve tartısı. Gerisi kahve çekirdeği tabi ne zaman alabilirim bilmiyorum ama hedef belli