18/10/2021, Saat: 20:59
Kimse kendini kandırmasın, kartuşlu aletlerin daha öncesini bilmem ancak günümüzdeki kartuşlar acemiler için can simidi gibi aletler. Askerliği bir çoğumuz yapmıştır. Sabahın 5,5 inde kalkıp yarı uykulu vaziyette ağzını yüzünü kesmemek için gayet kullanışlılar. Kolaylığını görmezden gelemem, kendim jandarma emeklisiyim, diğer askerler gibi mesai saatim belli değildi, sabahın 3,5 inde ölümlü trafik kazası olurdu yataktan kalktığım gibi kartuşlu aletimle 2 dakikada tersine tersine tıraşımı olur hemen olay yerine intikal ederdim. Ha, sabun ve fırça ile yüzümü köpürtmediğim tıraşım olmadı gibi, çünkü köpüklerde ne kullanılıyorsa alerji yapıyor boyun bölgemi kızartıyor. Aşağı yukarı 20 senedir arko sabun ve krem kullanırım. Jel ve köpüğün fırça ile sabun krem köpürtmekten çokta bi farkı yok benim için, elimi bile bulaştırmıyorum köpüğe.
Sadete gelirsek, kartuşlar öcü falan değildir, herkesin cilt tipi, alerjileri, genetiği farklı farklı, yanlış anlaşılmasın bir kaç kişide kıl dönüğüne sebebiyet veriyor diye herkeste aynısı olacak değil. DE aletler maalesef el melekesi ve birazda zaman gerektiren aletler (zamandan kastım tek perde ile sinek kaydı yapılamaması). Kartuşlularda ise o kadar melekeye gerek yok. DE kartuşlulara göre keyif meselesidir şahsi fikrim olarak. Ben kartuşlu aletimden hiç bir zarar görmedim bugüne kadar ve acil durumlarda her zaman can kurtarıcı rolü olmuştur. Yiğidi öldürürüm ama hakkını yiyemem.
Sadete gelirsek, kartuşlar öcü falan değildir, herkesin cilt tipi, alerjileri, genetiği farklı farklı, yanlış anlaşılmasın bir kaç kişide kıl dönüğüne sebebiyet veriyor diye herkeste aynısı olacak değil. DE aletler maalesef el melekesi ve birazda zaman gerektiren aletler (zamandan kastım tek perde ile sinek kaydı yapılamaması). Kartuşlularda ise o kadar melekeye gerek yok. DE kartuşlulara göre keyif meselesidir şahsi fikrim olarak. Ben kartuşlu aletimden hiç bir zarar görmedim bugüne kadar ve acil durumlarda her zaman can kurtarıcı rolü olmuştur. Yiğidi öldürürüm ama hakkını yiyemem.