14/02/2022, Saat: 22:54
(14/02/2022, Saat: 20:02)esatakgul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar değerli üstadlarım. Yaklaşık 3 yıldır aranızda bulunan tıraş bağımlısı bir arkadaşınızım. Bu süreçte çok düzenli tıraş olduğum dönemler olsa da son zamanlarda yorucu üniversite temposu ile beraber ara sıra ıslak tıraş oluyorum. Her ne kadar hatrı sayılır bir süredir geleneksel tıraş yöntemini kullanıyor olsam da sürekli yaşadığım tahriş sorunum var. Bu sorundan sizlere tıraş sürecimi anlatarak ayrıntılı bir şekilde bahsetmek isterim.
Tıraşımı genelde duştan sonra oluyorum. Duştan önce sakallarıma bakım yağı ile masaj yapıyorum. Duş esnasında ise sakallarıma sabun ve sıcak suyla tekrardan masaj yapıyorum. Bu süreçte sıcak havlu denemesi yaptığım da oluyor. Ardından ise tıraşa başlıyorum. Sizlerden öğrendiğim yöntemlerle fırçama yükleme yapıyor ve kasede köpürtüyorum. Ardından ise sakal çıkış yönüme doğru tıraşımı oluyorum. Tıraşımı maksimum 2 perde yapıyorum. Fakat bu süreçte yüzümde kanamalar ve bolca tahriş oluyor. Her ne denediysem bu soruna çözüm bulamadım. Tıraştan önce nemlendirici krem de kullandım, tıraş esnasında her perdeden sonra sıcak havlu uygulaması da yaptım. Fakat tıraş esnasında yüzüm mutlaka kanıyor. Tıraştan sonraki günlerde ise bıyıklarımın çene ile birleştiği nokta kabarıyor ve tahriş oluyor. Bazen aynı durum boynumda da oluşuyor. İzlediğim videolardan ve okuduğum yazılardan öğrendiğim teknikleri uyguluyorum. Aşağıda ise bugüne kadar kullandığım ekipmanları yazacağım.
Tıraş Makinesi
Yuma Klasik
Rimei
Wilkinson Sword Klasik
Wilkinson Sword Premium
Yaprak Jilet
Derby Premium
Derby Extra
Zaza Platinum
Wİlkinson Sword
Perma Sharp
Rapira
Astra Yeşil ve Mavi
Shark
BIC
Tıraş Sabunu
Arko Tıraş Sabunu
Marmara Barber Tıraş Sabunu
Wilkinson Sword Kase Tıraş Sabunu
Tıraş Kremi
Arko ve Derby klasik tıraş kremleri.
Bu noktada aftershave olarak birçok ürün denedim. Bu ürünlere bebekler için kullanılan hassas kremler de dahil. Kantaron yağı gibi alternatifleri de denedim. Fakat bir türlü çözümü bulamadım. Yazdığım yaprak jiletler ile makineler arasındaki tüm kombinasyonları denedim. Tıraşımın biraz yakın olmasını, yakın olmasa bile sakalları belli etmemesini istiyorum. Tekniğime, bastırmamaya da dikkat ediyorum. Siz değerli üstadlarımın yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekküler ve iyi forumlar.
(14/02/2022, Saat: 21:01)MERCAN.04 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok geçmiş olsun. Bu sorun için doktora gittiniz mi acaba?
Bu durum aklıma gelmemişti. Yakın zamanda bir ziyarette nulunacağım.
Tıraş bağımlısı bir genç