07/09/2022, Saat: 16:17
(07/09/2022, Saat: 14:50)sudüşleri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bazı resmi kurumlarda amirler 2-3 günlük sakaldan fazlasını istemiyorlar. Zıt gidersen kanunen bir işlem yapamaz ama başka türlü süründürür. Şahsen ben normalde de 3-4 günde bir tıraş oluyorum. Uzun sakal bırakma alışkanlığım olmadığından ve tıraş olmayı sevdiğimden kimse bir şey demese bile sürekli sakal bırakmak istemem. Ancak, abartılmadığı sürece (mesela jean pantolon da serbest olması gerekir ama yırtık jean modelleri veya şort tarzı şeyler resmi kurumlarda olmamalı diye düşünüyorum, sakalda da bir ölçü olabilir şu kadar cm gibi...) günümüzde kılık kıyafet veya saç sakal ile ilgili herkesin özgürce tercihte bulunması bana daha doğru geliyor. Nasıl ki sakal bırakmayı seven bir kişi düzenli tıraş olan birisine karışmıyorsa başkası da ona karışmamalı.
sudüşleri komşum hepimiz herkesin kılıf kıyafetine veya saç sakalına karışmıyoruz normal hayatında saygı duyuyoruz. Fakat durum resmi bir Devlet dairesi olunca ister istemez gördüğün manzara karşısında şaşırıyorsun. Ciddiyetin olması gerekir ellerinde de cep telefonu oynuyorlar. Şahsen ne zaman bir resmi kuruma gitsem hastane bile olsa tıraşımı olurum.