07/12/2012, Saat: 02:44
(07/12/2012, Saat: 02:28)kardioid Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07/12/2012, Saat: 00:26)Suhulet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkes berberde illaki tıraş olmuştur. Orda ne kadar dezenfekte ediyorlardı ki aletleri? Aynı makine, fırça, makas, ustura kaç kişiye kullanılıyor kim bilir.
Hayatımda berberde hiç sakal tıraşı olmadım.(Ama bir gün giderim herhalde) Saç tıraşımı ise hem hijyenden hem de saçıma kuş kondurmadığından son 2 senedir kendim yapıyorum, öncesinde de yılda 1 veya istisna 2 kez giderdim. (Hey gidi uzun saçlı dönemler)
(07/12/2012, Saat: 00:26)Suhulet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Periyodik temizlik arada kaynamış biraz. Periyodik olarak makineye en az zararı vermek için diş macunu+diş fırçası sonrasında da 6-8 dakika seyreltilmiş savlosol düşünüyorum. Sabun, kireç kalıntıları için yeterli olur mu?
Peki bu temizlik şekli çok önemli midir? Kendi kulandığım alet neticede, kolonya veya alkol yetmez mi?
Makasla kesmiyorsunuz sanırım. Bende sırıtmasa makineyle girerim ama çok sırıtır. Üç gün sakalımı kesmesem kartuşlu ile almak çok acılı oluyordu son dönemlerde 2-3 haftada bir berberde tıraş oluyordum ama artık uğramam.
Diş macunu vs. dezenfekte etmek için değil de sabun, kireç artıklarını temizlemek için düşündüm. Dişime zarar vermezse makineye de zarar vermez dedim. Savlosol'u kullanarak lijunshaving üstad bayağı iyi sonuçlar almış günlük temizlemede.