13/12/2012, Saat: 05:18
(06/12/2012, Saat: 16:03)kardioid Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İzmirli komşum, doktor olduğunuz için bu konuya daha aşinasınızdır. Yukarıdakilerin yanısıra şurada yazdıklarınızda günlük kullanımdan bahsetmişsiniz. Kişisel aletler belli aralıklarla dezenfekte edilmeli mi? Yani bahsi geçen dezenfektanlarla? Ben bunu abartı görüyorum biraz, döküyorum kolonyayı, oldu benim için dezenfekte Yanlış bir bir şey var mı sizce?
Doğru yapıyorsunuz, ben kolonya bile kullanmıyorum. Sabunlu suyla yıkanmış gibi oluyor her kullanımda zaten. Sadece kendi kullandığınız aletleri her kullanımda savlon vs. ile dezenfekte etmeye gerek yok, eğer kan vs. bulaşmadıysa. O zaman güzelce yıkamanız gerekir, ben öyle yapıyorum, kalıntıların üzerinde mikrop ürememesi için.
Lord Sparhawk üstat, glutaraldehit bulunabilirse en etkili dezenfektanlardandır. Yanlış hatırlamıyorsam ABD Bulaşıcı hastalık kontrol merkezi (CDC)'nin önerdiği dezenfektandır, yok edemediği hastalık yapıcı mikrop yok bildiğim kadarıyla; cerrah dostunuz benden iyi bilir bu dezenfektanın kullanımını; ben sadece okuduğumu biliyorum çünkü.