Telefon ayrı mesele. Telefonun bit kadar ekranında yapılabilecekler sınırlı. Smart olsa ne olur, olmasa ne olur misal? Ama bilgisayar alınmışken bir kere alınmalı. Şöyle adamı 3-5 sene sorunsuz götürebilmeli. Ben en ucuzundan bir Dell aldım her parçası elimde kaldı mesela. Vostro a860. 6 ay sonra Usb'si elimde kaldı sonra da geri kalan yerleri dökülmeye başladı. Laptop denen şey aşırı ısınan, genel bir standardı olmayan (Hiçbir laptop'ın iç dizaynı parçaların yerleşim şekli ve yerleri bir diğeriyle aynı değildir) nazik bir üründür. Üreticinin en ufak detayına kadar ince ince planlayıp soğutma sistemini, fanın yerleşim yerini, boyutunu vs. çok iyi tasarlaması gereken bir ürün. Piyasada çok fazla sayıda çöp ürün var. Adam soğutma sistemini öyle bir yerleştirmiş ki mesela, yumuşak zemine koyunca fan ızgarası kapanıyor vs. Zarıl zarıl sesli çalışıyor. Isınıp ısınıp kendini kapatıyor... Bir yıgın sorun çıkarıyor. Plastiği kasası dandik nereden çeksen orası elinde kalıyor. O iş Masaüstü toplamaya benzemez. Kötüsü adamı yolda bırakır. Bu da benim fikrim.
Saygılar.
Saygılar.