04/07/2013, Saat: 01:44
@Tipsol, gerçek bal kristalize olabilir ve şekerlenmiş bal görüntüsüne çok benzer bir hal alır.
Fakat kristalize olmuş bal şekerlenmiş olana göre daha bir macun kıvamında olur.
Kristalleşmenin nedenide saklamış olduğunuz balın ortam ısısı sürekli değişkenlik gösteriyorsa kristalleşme yapar.Sakladığınız kabı mümkünse tahta bir zemin üzerinde saklamaya çalışın.
Balı yediğinizde dişleriniz arasında yumuşak bir ezilme hissi veriyorsa muhtemelen kristalize olmuştur.
Bu gibi durumlarda cam kavanoz içerisinde balı 50-55 derece sıcaklıkta bir suyun içerisinde bekletirseniz kristalleşmiş balınız eski halini alacaktır.
Fakat kristalize olmuş bal şekerlenmiş olana göre daha bir macun kıvamında olur.
Kristalleşmenin nedenide saklamış olduğunuz balın ortam ısısı sürekli değişkenlik gösteriyorsa kristalleşme yapar.Sakladığınız kabı mümkünse tahta bir zemin üzerinde saklamaya çalışın.
Balı yediğinizde dişleriniz arasında yumuşak bir ezilme hissi veriyorsa muhtemelen kristalize olmuştur.
Bu gibi durumlarda cam kavanoz içerisinde balı 50-55 derece sıcaklıkta bir suyun içerisinde bekletirseniz kristalleşmiş balınız eski halini alacaktır.
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
https://www.instagram.com/pardushandcraft/