18/08/2013, Saat: 19:40
(18/08/2013, Saat: 19:29)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler mornetto komşu takip ediyorum bir haftadır bu işi nasıl tamamlasam diye düşünüyosun..
Yahu şunu anlayamadım bankaya örnek dilekçenizle müracaat ettik, banka reddetti, ödemiyorum dedi. Biz de örnek dilekçedeki gibi Hakem heyetine yahut mahkemeye müracaat ettik, davamızı açtık masraflar taş çatlasın 500 tuttu, bu masrafları karşıdan alabilecek miyiz? Yargıtay bir karar verdi diye her mahkeme aynı kararı vermek zorunda mı? Ne kadar sürer, mahkemede ne söyeyeceğiz? Yavaşşşş.. Teker teker gelin yahu Sırasıyla cevaplayayım ..
Öncelikle ben teşekkür ederim ilginiz için
Her mahkeme aynı kararı vermek zorunda değil ve fakat Yargıtayın içtihatları yerel mahkemelerde kanunlar kadar, fakat gizli bir etkisi vardır. Yani mahkeme kararının Yargıtayda bozulacağını bile bile hatalı bir karar vermez..
Bunun dışında dava açılışında yapılan masraflar, dava sonunda mahkeme kararıyla davacıya, -kazandığında- masrafları alabileceği yönünde hüküm kısmında bir karara varılır. Bu da bankanın dava açılmasına sebebiyet verdiğinin bir gereğidir.
Davalar eskiden sürüncemede bırakılabiliyorken, yeni HMK sayesinde çok ciddi hızlanmış olup, 3 ay ila 9 ay arasında ciddi bir takiple neticelenebilir. Dava açtığınız mahkeme kaleminden tebligatlar konusunda sürekli bilgi alıp, yazışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması ve işin duruşma safhasına bir an önce taşınması açısından çok önemlidir..
Duruşmada öncelikle yazılı sistem geçerli olduğundandır ki yazılı deliller ve dilekçelerle hukuk mahkemeleri karara gidilebilecektir. Duruşmada dava dilekçemi tekrar ediyorum yahut davamın talep ettiğim şekilde kabulünü talep edyorum demeniz yeterlidir. Yahut da duruşmaya girmek istemezseniz, o gün için mazeretinizi yazıp, duruşmanın ileri bir tarihe taliki yahut talebiniz gibi karar verilmesini isteyebilirsiniz.. Kararın çıkması lehinizedir onun için talebiniz gibi karar verilmesini istemek sizin için doğru olacaktır.. İhtiyacınız olduğunda burada yahut Avukatınız Cevaplıyor bölümünde sorularınız yanıtlanacaktır. Tşk.