16/01/2014, Saat: 02:41
(16/01/2014, Saat: 02:30)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Baya fermante olmuş durumda aslında da biraz kıvamlı olmuş gibi geldi ve fazlasıyla şekerli sanırım nedeni kabuk rendesini kullandığım mandalinanın fazla aromatik oluşu belki biliyorsunuzdur ''King'' denilen bir mandalina vardır ince kabuklu ve çekirdekli, evin bir odasında soyarsınız evin en uzak köşesinden biri çıkar gelir kim mandalina yiyor diye o derece kokulu ve aromatik Ayrıca orjinal Bay Rum ''Pimenta Racemosa'' cinsi defne ağacı yaprağından yapılıyor Türkiyede ise sadece yemeklik defne yaprağı bulabiliyorsunuz ki aynı kokuyu vermiyor. Kısaca denemelere devam ediyorum, şuan etil alkol arayışındayım. Etil alkol bulabilirsem karışımın alkol oranını %60ın üzerine çıkarabilirim ki bu karışımın içine attığım malzemelerin içinde aromatik yağların maksimum çözünmesini sağlar ve şuan kıvamlı olan karışımı biraz seyreltir.
Şuanki haliyle traş sonrası denedim; kokusu fazlaca mandalina ve tarçın ağarlıklı ve biraz kıvamlı, traş sonrası yüzü rahatlatıyor rahatlatmasına da bir iki malzeme daha bulabilirsem foruma sunmaya değer nihai karışımı elde edicem Biraz daha beklemede kalın.
Ellerinize sağlık üstad eliniz kolunuz dert görmesin eğer satışa çıkarırsanız ilk sıraya beni yazın
Sizin kimya bilgisi baya sağlammış.
King madalini iyi bilirim ama bence ondan daha kokulu olan izmirde bizim clementin dediğimiz bir tür vardır ki mis gibi buram buram kokar.
Every farewell is a new beginning.