17/09/2014, Saat: 14:52
(17/09/2014, Saat: 14:02)nacho_grande Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim. Kırılan kısım maalesef tuz buz olduParat yumuşak bir makine diye biliyorum, ayarı da yok zaten. Jiletleri ise henüz hiç tanımıyorum. Bu ilk diye deneme amaçlı biraz şansımı zorladım ama takip eden tıraşlarımı daha yumuşak tutacağım. Benim sakalım bayağı sert ve uygun jileti bulmam lazım. Elimdekiler arasında en çok tercih edileni 7 o'clock diye onu seçtim ama sanıyorum bu çok tekrarlı ilk tıraşımda jilet komple bitti. Ele gelen bir çok yerin üstünden 6-7 kere geçmeme rağmen bazı noktalar hala hafif hışırdıyor. Jiletle üstünden tekrar tekrar geçerken de hışırdıyor, ama almıyor nedense. Belki biraz agresif bir ayar ya da jilet mi lazım dersiniz?
Aynı bölgeden bu kadar çok geçmek cidinizi yorar en fazla 3 perde ve her perdede tek geçiş tavsiye ederim. Belki en son bir kaç düzeltme için bölgesel çalışabilirsiniz. Aksi halde çok tahriş yaşarsınız diye düşünüyorum.
Bu arada Gillette 7 O'clock serisi genel olarak üst sınıf keskin jiletlerdendir. Sorun DE aletinizin mild olması ise bilemiyorum Parat kullanmadım ama siyah ve sert sakallı biri olarak EJ89(mild-orta)+Gillette 7 ile 3 perdede sinek kaydı olunabildiğini söyleyebilirim.
Özetle cildi doğru şekilde gerdirme ve doğru açıyı bulma yakın tıraşta çok önemli etkenler. Zamanla bu iki şeyi halledince daha iyi sonuçlar alacaksınız.
Keyifli tıraşlar tekrar.
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare