30/09/2014, Saat: 12:33
(30/09/2014, Saat: 12:11)tsubasa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kanama vs benim acelemden ve merakımdandı. Tamam orayı geçtim.
Ama çok basit birşey söyleyeyim, çok iyi hazırlık sonrası hiç bastırmadan 1 kere WTG ile bile tahriş hissediyorum. normal bıçakla tıraş olup sadece bir bölgeyi mingshi ile tek perde geçiyorum o bölgedeki tahriş çok bariz. Üstelik yakın da değil. Normal bıçaklarla yaha yakın ve tahrişsiz tıraş olunca da sinirlerim bozuluyor elbette.
En iyisi haftasonu bolbol zaman varken çok iyi hazırlıkla bir defa daha deneyip bolca alıştırma yapmak galiba... Ama sakallarım da çok sık ve sert, belki de tamamen makina ile ilgili problemlerim var.
Hangi jilet ile tahriş yaşıyorsunuz komşum mesela? Sorununuz makine ile ilgili olması muhtemel yani doğru jilet makine kombimasyonunu bulup, tecrübelenmek gerekiyor. Eğer imkan varsa Rimei edinin derim. Feather her ciltte çok iyi sonuç vermiyor. Ben çok rahat kullanabiliyorken bazı arkadaşlar çok konforsuz buluyorlar.
Benim cildime biraz dokununca bile tahriş olur, bu değişmez zaten ama tıraş olma tecrübesi arttıkça çelik ustura ile bile en az tahrişle sorunsuz, keyifle tıraş oluyorum. Burdaki tüm üstatlar aynı süreçten geçmiştir. Sizin için de doğru makine jilet kombinasyonunu bulmanız en doğrusu.
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare