14/11/2014, Saat: 18:16
(14/11/2014, Saat: 12:48)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben iki kere kullandım sabununuzu Martin üstat. Büyük bir kupaya sabunu bastım, köpürtürken üzerine 1-2 cm kadar sıcak su ekleyip biraz bekledim. Sonra 2-3 dk kadar dairesel hareketlerle çevirdim. İlk denemem Semogue domuz fırça ile olmuştu. İyiye yakın bir kıvam tutturmuştum, ikinci denememde porsuk fırça kullandım ama sanırım suyu fazla geldi ve tam kıvam alamadı. Sizin öneriniz nedir?Elimde martin amca lavantalı sabun var. Aldığımda da köpük konusunda sıkıntı çekmedim. (Gerçi martin amca zaten sabunların uzun süre elinde beklediğini söylemişti.) Ama sabunu yazın kullanmayıp kaldırmıştım, geçen gün çıkardım. Üzerine biraz soğuk su ekleyip yumuşamasını bekliyordum araya başka işler girince yarım saat civarında suyla bekledi. Sonrasında sabunun üst yüzeyi iyice kabarmıştı. FS26mm finest fırça ile giriştim oluşan köpük hayret vericiydi. Kaymak kıvamında yoğun ve yağlı bir köpük oluştu, lavaboya düşen köpükler akmakta zorlanıyordu. Ya sabun bekledikçe kıvama gelmiş yada su ile biraz fazla bekletmek lazım bilmiyorum ama daha önce hiç böyle köpük elde edememiştim.