30/11/2014, Saat: 11:55
(30/11/2014, Saat: 06:34)Mehmet Kiraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: cihankeskin komşum onun normal versiyonu bile sert birde onun çifte kavrulmuş'unu içenler var. Kıbrısta bulundunuzmu komşum . Uyanamayanlara birebirdir o kahve, Gazimağusa bölgesinde hep o kahveden içerler diye biliyorum tabi birkaç istisna var illaki. Ben çok fazla Kıbrıs'ta üretilen Türk kahvesi tüketemiyorum, tadı pek gelmiyor bana yada Mehmet Efendi'ye fazla alıştım, bırakamıyorum . Ama Kıbrıs'ta üretilen Türk Kahvesi içilecekse Emektar Kahvesi, Özerlat Çifte kavrulmuş (ki bazıları renginden ötürü Kömür Tozu'na benzetirler, uyanamayan bünyelere birebirdir) ve Oza'yı tavsiye ederim. Oza'nın tek dezavantajı yanık kokusu ve bazen verdiği o yanık tattır. Ama şu bir gerçek ki kesinlikle Mehmet Efendi'ye topu inceden attırır Kafein seviyesi konusunda
Komşum ben İstanbulda yaşıyorum ama aslen Kıbrıslıyım. Ailem savaş öncesinde Baf'ta yaşıyordu. Şuan şehirlerde yaşayanları saymazsak akrabalar Akdoğan'dalar. Özellikle Mağusa bölgesinde yaşıyorsanız Akdoğan'ı biliyorsunuzdur. Hatta ben de geçtiğimiz Ağustos ayına kadar Mağusa'da askerdeydim Gülseren kışlasında.
Kıbrıs kahvesine Türkiyeliler pek kolay kolay alışamazlar. Ya Con gibi içimi çok yumuşak açık renkte olur Kıbrıs kahvesi ya da Oza gibi zift karası. Mehmet Efendi tarzında ortada kalan bir kahve yok. Mehmet efendiye alışanlar kolay kolay Con'a da Oza'ya da alışamazlar. Ama sizin de dediğiniz gibi Oza pek çok kahveye tur attırır. Ben İtalyan arkadaşlarımla bunun sohbetini bir kaç kere yaptım. Benim yaptığım Oza adamların yaptığı Espresso'dan sert olunca en sonunda pes dediler. Oza'da zaman zaman yanık tadı olmasının nedeni hala Kıbrıs'ta üretilen pek çok şey gibi eski metotlarla üretilmesidir. Bu muhabbetin üzerine ben kahvaltımı edip bir Oza yapayım.
https://instagram.com/buyukkotukurt/