27/03/2012, Saat: 16:14
Bu tarz ürünlerde 304 yerine 403 (veya benzer ferritik kaliteler)kullanılmasının sebebi, toplumda sıkça görülen ama pek farkedilmeyen Ni alerjisidir. 304 içinde %8-10 arası Nikel varken 403de eser miktarda vardır. Ancak 403 gibi kalitelerin yüzeyindeki krom oksit tabakası, Nikel ile stabillenmediği için kolayca hasar görürür ve kararma yapar. Evdeki çatal ve kaşıklar kolay kararmamasına rağmen (uyduruk piyasa mallarını kastetmiyorum) bıçakların hemen kararmasının ve paslanmasının sebebi budur. Çünkü bıçaklar 420 gibi su verip sertleştirilen malzemeden yapılır ve içeriğinde Ni yoktur.
Arkadaşlar, bu arada benim bunu yapmak gibi bir hayalim var ancak planım yoktur, yanlış anlaşılmasın. Sap yapacaksanız önce başlığı seçin ve elinize alın, çünkü başlığın vida dişlerinin yapacağınız sapın dişlerine uyumlu olması lazım, yoksa sapa başlığı bantlamak zorunda kalırsınız
Arkadaşlar, bu arada benim bunu yapmak gibi bir hayalim var ancak planım yoktur, yanlış anlaşılmasın. Sap yapacaksanız önce başlığı seçin ve elinize alın, çünkü başlığın vida dişlerinin yapacağınız sapın dişlerine uyumlu olması lazım, yoksa sapa başlığı bantlamak zorunda kalırsınız