(12/12/2014, Saat: 16:59)Aedan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cihan ustad belli ki bilgilisiniz boyle canli canli yuzme falan var mi ya da avla oldur seklinde mi?
Normalde ben sorduğumda bana iki tür porsuk tuzağından bahsetmişlerdi. Bir türü kafes diğeri kapan şeklinde. Kapan şeklinde olanlar ayı kapanı mantığıyla çalışıyor. Bunların da iki tipi var. Küçük kapanlar zincirle porsuğu olduğu yerde sabitliyor. Sonra bunları gezip topluyorlar. Tabi toplamaya kadar geçen süreçte porsuğun pek de rahat bir durumda olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen canı yanıyordur. Kafes metodunda da kafese hapsediyorlar. Bu iki metotla toplanan porsuklar genelde gıda amaçlı kullanılıyor. Bir de yüksek torklu ve dişli büyük kapanlar var. Bunlar kapandıklarında porsuğun ölümüne veya ölümcül yaralanmasına sebebiyet veriyor. Genelde bunu pek kullanmıyorlar. Sadece porsuk nüfusunun kontrol edilemez seviyelere ulaştığı yerlerde kullandıklarını söylemişlerdi bana. Restoranda kafeslerde duran porsuklar görmüştüm. Tuzak kapılı kafeslerindelerdi. Demek ki kafes olayı doğru diye düşünüyorum. Kapanların ise hiç bir tipini görmedim. Ondan ne kadar yaygın hayvan ne kadar acı çeker tam olarak bilemiyorum.
Ha tabi bunun dışında çiftçiler porsuk gördükleri yerde ellerinde ne varsa allah yarattı demeyip dalıyor hayvanlara. O da ayrı bir yöntem.
Yine de bizim fırçalar porsukların avlanmasında bir neden değil sadece av sonrası bir yan ürün.
https://instagram.com/buyukkotukurt/