(30/12/2014, Saat: 15:18)ohtararan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hoşgeldiniz,
bir bıçak meraklısı olarak yaptıklarınızdan örnekler görmek isterim kendi adıma. el yapımı usturalardan da tabii ki.
fırça için forumda bolca yorum bulabileceğiniz ve kolay ulaşabileceğiniz Tipsoft modellerini tavsiye ederim. yine kolay bulmak adına, bütçe de biraz rahat ise impa ticaretten temin edilebilen simpson modellerine de bir göz gezdirebiliriniz.
Teşekkür ederim
El yapımı usturam şimdilik 1 tane,ama yenilerini yapmak için model arıyorum beğendiğim 1-2 tane oldu,yakın zaman oları yapacağım..
birde böyle bir model üstünde uğraşıyorum,
Tipsoft modellerini nerden temin edebilirim ?
Bir nasıl bir model tercih etmek gerekir ne nedir hiç bilgi sahibi değilim,
Özel ilgi alanım bushcraft sınıf işler ve özellikle sıfır scandi ağız açmak ve bilemek,tasarımı bana ait olan bir bıçak üzerinde ağırlıklı olarak çalışıyorum genel olarakta şikayetçi olan kimse olmadı..
Ağırlıklı olarak D2 dediğimiz Alman Böhler üretim en az 4mm, ağırlıklı 4,5mm kalınlığında lama kullanıyorum,ama bunun yanında yaptığım işlerde 440c,N690,N695,VG10,cıva çeliği,özellikle eski Alman,İngiliz eğeler ve bu işin en tepe noktasında olan toz metalojik sınıf M390 kullanıyorum
Çok fotoğraf var,postimage üstünden eklemeye çalıştım ama bir tane başarılı oldu;
birde bunu zorla ekledim