28/08/2020, Saat: 13:20
Yaptığım araştırmalar neticesinde vardığım sonuç hangi ekipman ve kahve türünü kullanırsan kullan kahveyi o anda çekmezsen pek bir tat alamayacağın oldu. Kahve çekirdeğinin öğütüldükten sonra 15 dk içerisinde tüketilmesi gerekiyormuş. Şu anda kahve öğütücüm yok, french pres ayarında çektirip kullanıyorum.
Seramik bıçaklı değilde çelik bıçaklı öğütücüler kullanarak en homojen şekilde öğüterek istenilen notalara ulaşılabiliyormuş. Eğer çektiğimiz kahve homojen olmazsa yani daha iri yada daha küçük parçalar ne kadar çok olursa demlediğimiz kahve acılaşıyormuş. Yani önce taze kahve sonra demleme. Pour over demleme olarak V60 daha makul gibi.
Edindiğim bu bilgiler ışığında makinelerden kaçıp manuel olarak kullanılabilecek bir başlangıç seti kurdum kafamda. Öğütü comandante c40 nitro, hario V60 set ve hassas kahve tartısı. Gerisi kahve çekirdeği tabi ne zaman alabilirim bilmiyorum ama hedef belli
Seramik bıçaklı değilde çelik bıçaklı öğütücüler kullanarak en homojen şekilde öğüterek istenilen notalara ulaşılabiliyormuş. Eğer çektiğimiz kahve homojen olmazsa yani daha iri yada daha küçük parçalar ne kadar çok olursa demlediğimiz kahve acılaşıyormuş. Yani önce taze kahve sonra demleme. Pour over demleme olarak V60 daha makul gibi.
Edindiğim bu bilgiler ışığında makinelerden kaçıp manuel olarak kullanılabilecek bir başlangıç seti kurdum kafamda. Öğütü comandante c40 nitro, hario V60 set ve hassas kahve tartısı. Gerisi kahve çekirdeği tabi ne zaman alabilirim bilmiyorum ama hedef belli