03/05/2012, Saat: 19:31
50 cm uzunlugunda ki pamuktan yapilmis sicimi ortalama olarak bicagin üzerine asin,sonra 1,5,-2 parmak kalinliginda tazzikli olmayan suyun altina 25-30 cm uzaklikta bicagi suyun altina sokun,ip kesiliyorsa bicak yeteri kadar keskin demektir:Akan su bulamazsaniz pamuklu ipi herhangi bir su birikintisinde bicagin üzerindeyken asagidan yukari cekin,ip kesiliyorsa Bicaginiz coban salatasi yapmaya hazir durumdadir
Keskin bicaklar mutlaka kendi basina bir dolapta durmali,diger metallerle temas etmemelidir.Benim kendi sahsi görüsüm olarak birsey daha eklemek istiyorum,cocuklar bu kadar keskin bicakla calismamali,ailenizin de yeteri kadar tecrübesi yoksa sadece kendiniz kullanmalisiniz.
Madem konu bicaklar ufak bir ek bilgi daha ilave edeyim;
Kasap bicaklari diger bicaklara nazaran daha yumusak celikten yapilir,kasap her zaman keskin bicakla calismak zorunda oldugu icin devamli yanindaki cubuk masati kullanir,sert celikle bu masatlarla bir sonuc almasi cok zordur.O yüzden kasaplarin bicaklari kullanila kullanila ince bir hal alir.
Keskin bicaklar mutlaka kendi basina bir dolapta durmali,diger metallerle temas etmemelidir.Benim kendi sahsi görüsüm olarak birsey daha eklemek istiyorum,cocuklar bu kadar keskin bicakla calismamali,ailenizin de yeteri kadar tecrübesi yoksa sadece kendiniz kullanmalisiniz.
Madem konu bicaklar ufak bir ek bilgi daha ilave edeyim;
Kasap bicaklari diger bicaklara nazaran daha yumusak celikten yapilir,kasap her zaman keskin bicakla calismak zorunda oldugu icin devamli yanindaki cubuk masati kullanir,sert celikle bu masatlarla bir sonuc almasi cok zordur.O yüzden kasaplarin bicaklari kullanila kullanila ince bir hal alir.
Bir liralık Ali Bıyıklı sen nelere kadirsin !