@informatiker
Komşum, yeni tıraş makinelerini iyi günler de kullanmanı dilerim.
YUMA makinesinden memnun kalacağınızı ümit ediyorum. Elimde Yuma, WS Classic, Rimei ve Ming Shi 2000s makineleri var. Dört aydır Geleneksel Tıraş yöntemini kullanıyorum. Çok memnun kaldığımdan bu dört ay içinde genellikle Yuma'yı kullandım. Ming Shi yurt dışından geleli neredeyse 20 gün olduğu halde elim bir türlü gitmedi. Kutusunda sıfır duruyor.
YUMA da dikkat etmeniz gereken ön önemli husus, jiletin mümkün olduğu kadar düzgün yerleştirilmesidir. Bilemiyorum benim kullandığım Yuma da bir taraf mild iken diğer taraf daha aggressive oluyor. Yuma'nın jileti sıkan kapakların dengesiz olması dezavantaj iken diğer taraf dan avantaj yaratıyor. Yani Yuma bir anlamda 2 seviyeli -ayarlı- tıraş makinesi işlevini görüyor. Bir tarafı closed-comb, diğer tarafı open-com. Yanak ve çene bölgeleri aggressive kenar, boyun gibi hassas yerleri mild kenar ile tıraş oluyorum. Ayrıca ayarlı makineler gibi 2,3,4 seviyelere getirmek makinenin bir yerini çevirmeye gerek kalmıyor. Bundan dolayı Yuma bir anlamda benim için vazgeçilmez oldu.
Bu makineden çok memnun kalınca bir güzel kaplama yaptırayım dedim. Forum daki bir komşu kaplama ile ilgileniyordu. Yazdım kendisine, şu makineyi kaplatalım dedim. Cevap verme gereğini bile görmedi. Herhalde dalga geçtiğimi zannetti.
Aşağıda resmini gönderdiğim şekilde jilet yerleştirdikten sonra her zaman YUMA yazısının üst tarafı aggressive, alt tarafı mild oluyor.
Nice Yuma'lı, keyifli tıraşların olsun.