Acqua di Parma Shaving Cream
Semogue 2013 Special Edition
Feather Pro
Rocnel SE50
Acqua di Parma Balsam
Acqua di Parma Colonia
Bu üçüncü tıraşım AdP ile. Değişik kombinasyonlar yaptım. Bu kadar namı olmasa daha ilk tıraşta notunu verdim ama kremler arasında hep ilk üç de görüldüğünden bir arıza olmasın dedim.
Yanlış anlaşılmasın, güzel krem. Ama herşeyiyle güzel diyemeyeceğim.
Kokusu, tıraşı, tıraş sonrası bunlar da sıkıntı yok. Eh daha ne olacak diyebilirsiniz. Ben de köpüğü diyeceğim.
Forumlar da takip ettiğim kadarıyla, bizim tabirimizle fındık kadar kullanmanız yeter mealinde bahsedilmiş AdP'den.
Bir kere fındık kadar olmuyor. İki fındık tek perdelik sağlam bir köpük yapıyor. Aslında hacim iki perdelik gibi görünse de, siz ilk perdeyi olana kadar (ki bu ben de 2 hadi 3 dakika olsun) ikinci perdelik köpük uçuyor resmen. Sadece rötuşluk, o da fırçayı sıyırarak köpük elde edebiliyorsunuz. Bu klasman da bir krem de böyle bir şey olmamalı diye düşünüyorum.
Üç defa değişik fırçalarla (2 silvertip, 1 manchurian) denedim sonuç aynı
Belki de çok doğaldır, o yüzden köpüğün ömrü kısadır, o kısmını ilgili arkadaşlara havale ediyorum.
Diğer taraftan, balsamı çok hoş. Tam kıvamında diyebilirim. Ünlü kolonyasına gelince ki o da hayal kırıklığına uğrattı beni. Koku çok güzel, gerçekten güzel. Ama açılışla, sonrası arasında ciddi bir fark var. Farkedilirliği yok denecek kadar az. Kalıcılık biraz daha iyi. Çok merak ettiğim bir kolonyaydı. Yıllardır elim gitse de araya başka kokular girdiğinden bugüne kısmetmiş. O kadar nam salmış, 1916 yanılmıyorsam çıkışı, bugüne kadar gelmiş. Arada bir ya da birkaç reformulasyon var, orada mı dağıldı artık bilemiyorum. İyi ki Mustafa Bey getirmiş de, set olarak almışım diyorum. Yani bu paralara alınır, denenir İçiniz de kalmaz, fazlasını vermeye gerek yok. Bende ki tıraş seti. Yani, tüp de krem ve balsam. Kavanoz da olandan deneyen olursa, deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
Hepinize sıhhatler olsun. Hayırlı bir hafta diliyorum.
Dünyayı görüşüne göredir, insanın dünya görüşü. Maddeci için, gözyaşı tuzlu su, kalp ise kan pompasıdır...