İlk tıraşımı oldum bugün. sipariş ettiğim fırça daha gelmedi. ej de89l makinam, feather 7oclock, permasharp, astra yeşil ve rapira jilet vardı. fırça gelmeden başlamak istemiyordum. ama arko sabunda varken bir deneyeyim dedim. bayramdan beri tıraş olmamıştım. sadece tıraş makinesiyle kısaltıyordum. astra yeşili seçtim ilk sefer için uygun olur diye. eski, kılı kısa ve seyrek, sentetik fırçayla arkoyu sürdüm. köpüğü iyiydi ama çabuk kuruyor. neyse jileti taktım. korkudan iki parmakla tutuyorum makinayı bastırmayayım diye.
kesiyormu diye bir bakayım dedim. baktım kesiyor.
ilk perdeyi düz aldım bastırmadan. kesik çizik yok. ikinci kere köpük sürdüm. gene düz. elim alıştı açıyı bile değiştiriyorum bişey olmuyor. sonra dedim tersten alsam nasıl olur acaba. gerçi ilk başlayanlar için tavsiye edilmiyor. ama bir deneyeyim dedim. denedim, baktım sinekkaydıya az kalmış.
devam ettim. ve hayatımda ilk kez sinekkaydı tıraş oldum. elime tek bir sertlik bile gelmiyor.
ve yüzümü yıkadım, şapıda sürdüm, yanma filan hiç yok nerdeyse. yüzümü kuruttum, baktım hiç kızarıklık yok. bu işte bir yanlışlık olmalı diye düşünmeye başladım.
aradan bir saat geçti ne yanma ne kızarıklık, var. kesikte olmadı çok şükür. elimden geleni yaptım ama olmadı
kartuşlu kullanırken çene altım hep kızarır sivilce olurdu. ben bunda daha fazla olur diye korkuyordum ama hiç olmadı. makinanın kullanımı zor olur diye korkuyordum, ama hiçte zor değilmiş, kartuşluyla aynı rahatlıkta kullandım bile diyebilirim. sonuç olarak düzgün hazırlanmama ve ilkkez geleneksel tıraş olmama rağmen çok memnun kaldım. Saygılar