Yorumları: 1,066
Konuları: 5
(28/04/2015, Saat: 23:04)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbullular hem troll hem soğuk esprili insanlar çıktı
Üstadım hep içlerinde bir fesatlık var, çekemiyorlar huzurlu, sakin kentimizi
Acta est fabula, plaudite.
Yorumları: 2,889
Konuları: 24
(28/04/2015, Saat: 23:24)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım hep içlerinde bir fesatlık var, çekemiyorlar huzurlu, sakin kentimizi Komşum aslında yıllardır gitmedim Izmir'e belki çocukken bir iki kere ziyaret ettim ama hep bir şekilde sıcaklık duyduğum bir şehir hiç bilmesem de.
Istanbul çileden çıkarıyor bizi orası bir gerçek
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Yorumları: 965
Konuları: 5
Yorumları: 1,477
Konuları: 20
(28/04/2015, Saat: 23:24)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım hep içlerinde bir fesatlık var, çekemiyorlar huzurlu, sakin kentimizi
O kadar trafik insanın dengesini bozuyor, huzur algısını şaşırtıyor tabi Ben 3-5 İstanbullu arkadaşımı Boyoz ve Kuzu kokoreç sayesinde asimile ettim gibi. Sevgili @Chinaski @candova @kethuda57 bir gelip sabah körfeze karşı fırında yumurta ve boyoz yerken çay içseler, trafiksiz kent nasıl olur görseler veya alsancakta güneşi rakı, izmir tulumu ve kavun ile batırırken muhabbete doysalar bakalım İstanbula dönerken ayak sürüyorlar mı sürümüyorlar mı
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
Yorumları: 368
Konuları: 4
İzmire hiç gitmedim ama izmir bana hep güzellikleri çağrıştırıyor
Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
Yorumları: 2,889
Konuları: 24
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Yorumları: 368
Konuları: 4
Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
Yorumları: 1,477
Konuları: 20
28/04/2015, Saat: 23:45
(Son Düzenleme: 28/04/2015, Saat: 23:49, Düzenleyen: Straht.)
Muhtemelen istanbullular benim yazıyı okurken şöyle görüyorlar
''bla bla bla bla Trafiksiz Kent bla bla bla bla''
@Chinaski
Gemide olmadığım her an buyur gel komşum ne demek =)
@kethuda57
Evim ile şehir merkezi olarak nitelendirebileceğim Alsancak arası 35 km en baba trafikte 30 dakikada otoparka girmiş olurum =) İstanbullular bir bir emekli olup marmaris, bodrum, çeşme ve urla'ya yerleşiyorlar veya işi buraya taşıyorlar. Hiç mi imkan yok?
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper
Yorumları: 776
Konuları: 8
Kaptanim
İstanbul u sevdiğimi söyleyemem. İzmiri özlemimi bastiriyorum yıllardır.
Yorumları: 1,512
Konuları: 11
(28/04/2015, Saat: 23:37)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: O kadar trafik insanın dengesini bozuyor, huzur algısını şaşırtıyor tabi Ben 3-5 İstanbullu arkadaşımı Boyoz ve Kuzu kokoreç sayesinde asimile ettim gibi. Sevgili @Chinaski @candova @kethuda57 bir gelip sabah körfeze karşı fırında yumurta ve boyoz yerken çay içseler, trafiksiz kent nasıl olur görseler veya alsancakta güneşi rakı, izmir tulumu ve kavun ile batırırken muhabbete doysalar bakalım İstanbula dönerken ayak sürüyorlar mı sürümüyorlar mı
İstanbul'da okuyan bir İzmir'li olarak, hem de dershaneydi müzikle ilgili işlerdi derken son 3-4 yılını bir fiil Alsancak'ı karış karış yürüyerek geçirmiş biri olarak; çok özledim be. İstanbul valla zor şehir, yine kendi güzellikleri var ama katlanılması gereken sıkıntılar çok daha fazla. İzmir'in tek sıkıntısı İstanbul'a kıyasla kasaba, tatil beldesi gibi kalması.
|