Kargonun eve ulaştığı haberi gelince mesai bitiminde son sürat eve gittim ve incelemelere başladım.
Alet kalite kokuyor,duruşu ile sıradan birşey olmadığını hissettiriyor.İşçilik,malzeme kalitesi iyi seviyelerde.Tek sıkıntısı kutu içindeki mühür kırıldığı için kafanın üstünde 1mm civarında bulaşan lekeler vardı.Bunuda güzel bir temizlikle gidereceğim ilerliyen süreçte.
İncelemeden sonra tıraşa başladım.Kullanılan ekipman şu şekilde.
-Banat perfect domuz kılı fırça
-Cella sabun
-Polsilver (1)
-Şap
-Bodyshop balm
Nasıl bir sonuçla karşılaşacağımı bilmediğim için her zaman yaptığım hafif fazla sulu köpük yerine standart köpük yaptım yani önceki köpüklere göre daha koruyucuydu.Benim önceden kullandığım alet fatip grande,arkadaşımın R41 i (2-3 kere yürütebildim
) ve jiletli ustura olduğu için bunlarla kıyaslama yapacağım.
Tıraşı WTG-ATG 2 perde yaptım.Jiletin takılması cidden kolay.Jileti taktıktan sona yanlarını baş parmağımla kolaylıkla kırdım,kırmak doğru kelime değil kendisi attı kendini neredeyse.Jileti taktıktan sonra acaba tıraş esnasında düşermi,gevsermi kayarmı diye korkmadım değil.Ama alette nasıl bir tasarım varsa jilet çok iyi şekilde tutunuyor.Tıraş esnasında köpüğü temizlemek için su tutarken alete ani sert hareketler ve su tutarken suyun debisini maksimum seviyelerde tuttum,1 mm oynama yok.Köpüğün temizlenmesi çok kolay.Tıraş esnasında çıkan kesme sesi tıraşın keyfini yükseltiyor,mesela bu sesi fatipte hiç duymadım veya usturada çok minimal seviyelerde duyabilmiştim.
Tıraş bitiminde gereksiz yere fatip gibi agresif bir alet kullandığımı anladım.Kaliteli ve yakın bir tıraşa fatipten daha mild bir alet olan rocnel ile sahip olabileceğimi farkettim.Kesinlikle fatipe göre daha mild ama WS'nin DE sine göre bariz derecede agresif.Bu yüzden rocnelin agresifliğine 6,5/10 verebilirim.Fatip'e 8-8,5,R41 e 9.Bluebeard revenge usturayada kullanılan jilet ve açıya göre 9,5-10 veririm.
Özet olarak tıraş minimum tahrişle,sinekkaydı oldu.Elime ATG yönünde hareket ettirince sakal hissetmedim.
Şap testine göre WTG'de tahriş yoktu,ikinci perde ATG'de sadece 1 bölgede düşük seviyede tahriş vardı.Fatipte yüksek miktarda karşılaştığım kök kanamasına rocnelde neredeyse karşılaşmadım sadece 1-2 yerde oldu.Fatip'e göre günlük tıraşa daha uygun bir alet.Tıraş zevkini ve kalitesini yükselttiği aşikar.
Kesinlikle 25 USD den daha fazlasını hak ediyor.Yapanların,kafa yoranların eline sağlık,almanızı tavsiye ederim.