@yenikomsu
Komsum, artılarını yazmıssınız
+Fiyatı ucuz
+Korunaklı bir alet
+Kolay bulunuyor, marketten herkes alabilir.
Aramızda bunlara katılmayan kimse yok, ama en azından Geltir i bulup bu isi ogrenmeye baslamıs arkadaslar icin eksilerini yazalım
-Yeni baslayanlar icin cok hafif, kartusludan gelmis yeni baslayanlar icin ozellikle bastırmayı tetikliyor, bu yuzden acemilik suresi uzuyor. Turlu cesit jiletler ile denemeler yapılıyor, su iyi geldi, su tahris etti vs. halbuki genelde sorunlar en basta bastırmadan kaynaklanıyor.
-Jilet acıklıgı veya tahliyesi olmadıgından, kalın kopuk ve sert sakalda cok cabuk tıkanma yapıyor, devamlı durulanma ihtiyacı yuzunden zaten acemi ve heyecanlı olan kisinin tıras butunlugunu sekteye ugratıyor, odaklanma bölünüyor.
-Plastik yapısından dolayı, ne yazık ki bir ozendiriciligi veya geleneksel tıras rituelinin o zevkini hissettirmiyor. Hani insanlara zevkle ıslık calarak, sarkı soylerek bir omur boyu zevk alacakları bir hobiye cevirmeye calısıyoruz, wilkinson la en azından bende ıslık calma hissi olmuyor.
Dusun 1 saniye, arkadasın gelmis, yuzune bakıyor mermer gibi sen ne kullanıyorsun diyor, ben jiletli makinalara gectim diyorsun, merak ediyor getirip gosteriyorsun. a) 20 liralık plastik wilkinson b)75liralık 2ci elden aldıgın 1960 model ayarlı black beauty. Sen ve arkadasın icin sence hangisi daha büyülü, mevzu acıcı veya bir hobinin tanıtımını yapabiliyor.
Siz Rex gibi pahalı ornekleri vermissiniz ama, gerek yok. 20 liralık makine yerine 100 liralık yintal/qshave future clone alın. İddia ediyorum cok daha zevkli ve kolay tıraslarınız gececek. Denemediyseniz rica ediyorum, alın bir adet, 1 ay tıras olun eliniz alıssın, donun sonra wilkinson la 1 tıras olun. Gelin buraya karsılastırmalı yorumunuzu yazın. Tekrar konusalım. Aklıma gelen 1-2 ornegi verdim, sadece 20 liraya en ucuzu yerine 100 lira bandına cok daha zevkli ve performansı yuksek makinalar var demek icin. Hani f mi yoksa f/p mi.
İnanın %95 kisi, ben dahil bu ise o markette buldugumuz wilkinson ile baslamısızdır, kartusludan sıkılan, merak eden adam tabi ki wilkinson la baslasın, mutlu oluruz, ama Geltir ısığından sonra fiyat/performans olarak cok daha iyi cesitlerin bulundugu bir dunyanın kapısını araladıgımızı dusunuyorum.