Pek muhterem forumdaşlarım. Aslına bakılırsa forumumuza hobi forumu da denilebilir. Ancak sadece tıraş ve tıraş ekipmanları hayatımızda yer etmeyebilir.
Genel anlamıyla hobi, bir kimsenin olağan uğraşı dışında rahatlamak için yaptığı iş anlamına gelmektedir. Sayısız hobi olmak ile birlikte zaman ve maddi imkanlar gerektiren hobilerin yanında ekonomik ve nispeten daha kısa zaman alan hobilerde mevcuttur. Genel başlıklar altında,
► Akvaristlik
► Akvaryum balıkları
► Amatör balıkçılık
► Amatör sporlar
► Amatör telsizcilik
► Arma bilimi
► Avcılık
► Dalgıçlık
► Egzersiz
► Fanatizm
► Fotoğrafçılık
► Gözlem hobileri
► Hokkabazlık
► Koleksiyonculuk
► Maketçilik
► Model uçaklar
► Okuma
► Sahne ve gösteri sanatları
► Spor
► Taraftar grupları
► Uçurtmalar
Tabi ki sayısız hobi bulunmak ile birlikte örnek birkaç başlık olarak vermek istedim. Kendi hobimle başlamak isterim Daha doğrusu 3-4 senedir pek zaman ayıramadığım ancak ilk fırsatta tekrar kanlandırıp canlandıracağım hobim.
UÇUŞ SİMÜLASYONLARI
Evet Flight Simülatör 2004 en son deneyimim olmuştu. Peki simülasyonda yapılan nedir? Donanım olarak neler gerekir.
Simülasyon adı üzerinde bir oyun değildir. Taklit edilen gerçek bir olayı modellemektir. Gerçek anlamda bir uçuş için yapılması gereken ne var ise oturup yapıyorsunuz. Motorların çalıştırılması, uçuş için gerekli kontrollerin sağlanması, rotanın belirlenmesi (havacılık alfabesine dayalı olarak her hava limanının bir kodu ve her bölgenin ayrı bir kodu bulunmakta sayfalar sayfalar yetmez) hareket için kuleden izin almak, pist başına gelmek, kalkış için izin kalkıştan sonra başka bir frekanstan merkeze bağlanmak ve dahası.
Sivil havacılık ta aynı gerçek havacılık gibi vatsim denilen program üzerinden her rolün bir karakteri mevcut. Siz uçarken sizi yöneten kontrolörler var. Hatta o kadar ki özel günlerde (18 mart, 29 ekim gibi) bütün kontrolörler yerinde olur piste çıkmak için 20 uçağın kalkışını beklersiniz. Akşam 19:00 da başlayan uçuşunuz rotaya ve menzile göre 00:00 da bitebilir. Yabancı ülke sınırlarına geçtiğinizde yabancı kuleler ile onların frekansından konuşursunuz. İngilizce bu anlamda bir nevi şart
Benim vatsim kodum KRD 171, bağlı olduğum hava yolu şirketi Karadeniz Virtual Airlines, kaptanlara selam olsun