Yorumları: 2,450
Konuları: 139
Kayıt Tarihi: 2011
Mutfak bicaklarini ya da caki vs bilerken hangi testler yapilabilir? keskinligi nasil anlasilir?
sebze meyveyi bunun disinda tutuyorum cunku deneme yaparken bicak tozlu oluyor.
Yorumları: 4,215
Konuları: 119
Kayıt Tarihi: 2011
tırnaktan katman kaldırabilmesi
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
Yorumları: 105
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2012
50 cm uzunlugunda ki pamuktan yapilmis sicimi ortalama olarak bicagin üzerine asin,sonra 1,5,-2 parmak kalinliginda tazzikli olmayan suyun altina 25-30 cm uzaklikta bicagi suyun altina sokun,ip kesiliyorsa bicak yeteri kadar keskin demektir:Akan su bulamazsaniz pamuklu ipi herhangi bir su birikintisinde bicagin üzerindeyken asagidan yukari cekin,ip kesiliyorsa Bicaginiz coban salatasi yapmaya hazir durumdadir
Keskin bicaklar mutlaka kendi basina bir dolapta durmali,diger metallerle temas etmemelidir.Benim kendi sahsi görüsüm olarak birsey daha eklemek istiyorum,cocuklar bu kadar keskin bicakla calismamali,ailenizin de yeteri kadar tecrübesi yoksa sadece kendiniz kullanmalisiniz.
Madem konu bicaklar ufak bir ek bilgi daha ilave edeyim;
Kasap bicaklari diger bicaklara nazaran daha yumusak celikten yapilir,kasap her zaman keskin bicakla calismak zorunda oldugu icin devamli yanindaki cubuk masati kullanir,sert celikle bu masatlarla bir sonuc almasi cok zordur.O yüzden kasaplarin bicaklari kullanila kullanila ince bir hal alir.
Bir liralık Ali Bıyıklı sen nelere kadirsin !
Yorumları: 2,450
Konuları: 139
Kayıt Tarihi: 2011
yontem guzel pratikte denemek lazim.
peki kasap bicagi daha mi iyidir?
Yorumları: 333
Konuları: 19
Kayıt Tarihi: 2012
03/05/2012, Saat: 21:39
(Son Düzenleme: 03/05/2012, Saat: 21:41, Düzenleyen: anarche.)
(03/05/2012, Saat: 19:31)Ustura Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 50 cm uzunlugunda ki pamuktan yapilmis sicimi ortalama olarak bicagin üzerine asin,sonra 1,5,-2 parmak kalinliginda tazzikli olmayan suyun altina 25-30 cm uzaklikta bicagi suyun altina sokun,ip kesiliyorsa bicak yeteri kadar keskin demektir:Akan su bulamazsaniz pamuklu ipi herhangi bir su birikintisinde bicagin üzerindeyken asagidan yukari cekin,ip kesiliyorsa Bicaginiz coban salatasi yapmaya hazir durumdadir
Kılıç ipekte, şaman ateşte sınanır derler. Demek doğruymuş.
www.tekyumruk.com
Yorumları: 105
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2012
(03/05/2012, Saat: 20:26)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: yontem guzel pratikte denemek lazim.
peki kasap bicagi daha mi iyidir?
Kasap bicagi evde olmaz.
Bir liralık Ali Bıyıklı sen nelere kadirsin !
Yorumları: 105
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2012
(03/05/2012, Saat: 21:39)anarche Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (03/05/2012, Saat: 19:31)Ustura Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 50 cm uzunlugunda ki pamuktan yapilmis sicimi ortalama olarak bicagin üzerine asin,sonra 1,5,-2 parmak kalinliginda tazzikli olmayan suyun altina 25-30 cm uzaklikta bicagi suyun altina sokun,ip kesiliyorsa bicak yeteri kadar keskin demektir:Akan su bulamazsaniz pamuklu ipi herhangi bir su birikintisinde bicagin üzerindeyken asagidan yukari cekin,ip kesiliyorsa Bicaginiz coban salatasi yapmaya hazir durumdadir
Kılıç ipekte, şaman ateşte sınanır derler. Demek doğruymuş.
Evet öyle derler,bu keskin kilic konusunda da Japonlar epey yol almis durumda.
Bir liralık Ali Bıyıklı sen nelere kadirsin !
Yorumları: 93
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2012
(03/05/2012, Saat: 18:19)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mutfak bicaklarini ya da caki vs bilerken hangi testler yapilabilir? keskinligi nasil anlasilir?
sebze meyveyi bunun disinda tutuyorum cunku deneme yaparken bicak tozlu oluyor.
paper test diye internette aratırsanız bulabilirsiniz... Kabaca bir elinizde tuttuğunuz kağıdı bıçağın kabzasından ucuna doğru hiç baskı uygulamadan sadece çekerek pürüzsüzce kesmesi gerekiyor. sebze kullanmak istemiyorsunuz ancak yumuşak bir domatesi çekmeden ve çok bastırmadan kendi ağırlığı ve çok hafif baskı ile kesen yada tezgahta duran domatesi yatay eksende elinizle domatesi sabitlemeden kesen bıçak yeterince keskin denilebilir...
Selamlar...
sinekkaydı tıraş, boyalı ayakkabı, ütülü pantolon...
Yorumları: 93
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2012
(04/05/2012, Saat: 00:56)uataman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (03/05/2012, Saat: 18:19)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mutfak bicaklarini ya da caki vs bilerken hangi testler yapilabilir? keskinligi nasil anlasilir?
sebze meyveyi bunun disinda tutuyorum cunku deneme yaparken bicak tozlu oluyor.
paper test diye internette aratırsanız bulabilirsiniz... Kabaca bir elinizde tuttuğunuz kağıdı bıçağın kabzasından ucuna doğru hiç baskı uygulamadan sadece çekerek pürüzsüzce kesmesi gerekiyor. sebze kullanmak istemiyorsunuz ancak yumuşak bir domatesi çekmeden ve çok bastırmadan kendi ağırlığı ve çok hafif baskı ile kesen yada tezgahta duran domatesi yatay eksende elinizle domatesi sabitlemeden kesen bıçak yeterince keskin denilebilir...
Selamlar...
http://www.youtube.com/watch?v=CQ9sgpqPq-M
Bu videonun sonunda bahsettiğim paper test görülüyor...
sinekkaydı tıraş, boyalı ayakkabı, ütülü pantolon...
Yorumları: 714
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2011
(04/05/2012, Saat: 00:56)uataman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (03/05/2012, Saat: 18:19)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mutfak bicaklarini ya da caki vs bilerken hangi testler yapilabilir? keskinligi nasil anlasilir?
sebze meyveyi bunun disinda tutuyorum cunku deneme yaparken bicak tozlu oluyor.
paper test diye internette aratırsanız bulabilirsiniz... Kabaca bir elinizde tuttuğunuz kağıdı bıçağın kabzasından ucuna doğru hiç baskı uygulamadan sadece çekerek pürüzsüzce kesmesi gerekiyor. sebze kullanmak istemiyorsunuz ancak yumuşak bir domatesi çekmeden ve çok bastırmadan kendi ağırlığı ve çok hafif baskı ile kesen yada tezgahta duran domatesi yatay eksende elinizle domatesi sabitlemeden kesen bıçak yeterince keskin denilebilir...
Selamlar...
Benim testim de domatestir