Yorumları: 1,050
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2015
(29/11/2015, Saat: 02:41)Bruce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hoşgeldiniz foruma. Çok yakınım Hakkari'de görev yaptığı için bulunduğunuz durum ve şartları kısmen biliyorum, Allah (c.c.) yar ve yardımcınız olsun. Üstadlar gereken herşeyi yazmışlar. Naçizane tavsiyem DE kullanmaya niyetli iseniz Wilkinson Sword Classic yerine ikinci el bir Merkur 34C almanız.
Teşekkür ederim, hoş bulduk.
Ben DE olayı nedir makine neye göre alınır anlamadım daha, Wilkinson sword classic i bu şekilde tıraşa bir el atayım bir deneyimleyeyim diye düşünerek alayım dedim. Neyi yanlış düşünüyorum acaba ben..
Yorumları: 1,996
Konuları: 28
Kayıt Tarihi: 2015
29/11/2015, Saat: 03:09
(Son Düzenleme: 29/11/2015, Saat: 03:12, Düzenleyen: onurcakmak.)
Wilkinson çok basit bir alet ve -benim tecrübeme göre- çok da işeyarar bir alet değil. Bu işe başlamadan daha başta sizi ıslak tıraştan soğutabilir, o nedenle arkadaşlar pek tavsiye etmemiş.
İkinci el Merkur 34C veya 89 kodlu Edwin Jagger ya da Mühle marka aletler. Uygun fiyatlılarda işe yarar gözüyle bakılan Rimei veya Ming-shi aletler var. Bunun yanısıra @ayha-al arkadaşımızın uygun fiyata sattığı eski bir alet var, önceki sayfa da bir arkadaşımız da önermişti. Bende yok ama kullananlara mesajlaşarak fikir edinebilirsiniz, en azından daha profsyonel bir aletiniz olur. @koolandgang çok sık kullanıyor, kendisi buraya nasıl bir alet olduğu hakkında yorum yazarsa aslında çok makbule geçer.
Edit: DE dediğimiz şey, Double Edge ifadesinin kısaltılmışıdır. Yaprak jilet takılan ve çift taraflı tıraş imkanı sağlayan aletlere verilen isimdir. Örneğin Wilkinson ve önerdiğimiz diğer tüm aletler genelde hep DE olarak nitelediğimiz aletlerdir.
I'd Lather be Shaving, 'Cos Shave Must Go On!
Yorumları: 1,050
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2015
Anladım şimdi @onurcakmak teşekkür ederim.
extrashaving sitesinde mevcut olan 100 tl ye Edwin Jagger DE89LBL, 120 tl ye Mercur 34C DE, 130 tl ye Muhle R89 DE Safety Razor ve Muhle R41 Safety Razor ürünlerinden birini seçerek giriş yapmam uygun olacak.
Peki bu ürünlerde 41, 89, FUTUR gibi kodlar var, bunlar ne anlama geliyor?
Yorumları: 1,996
Konuları: 28
Kayıt Tarihi: 2015
(29/11/2015, Saat: 03:43)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Anladım şimdi @onurcakmak teşekkür ederim.
extrashaving sitesinde mevcut olan 100 tl ye Edwin Jagger DE89LBL, 120 tl ye Mercur 34C DE, 130 tl ye Muhle R89 DE Safety Razor ve Muhle R41 Safety Razor ürünlerinden birini seçerek giriş yapmam uygun olacak.
Peki bu ürünlerde 41, 89, FUTUR gibi kodlar var, bunlar ne anlama geliyor?
R41 Mühle'nin modeli 89'lar her ikisinin de modeli. Bu iki firma biribirleriyle kardeş firmalar, ortak çalışmaları mevcut. Genel kanı Edwin Jagger'in DE89 modeli ile Mühle'nin R89 modellerinin birebir aynı olduğu yönündedir. Eğer 89 düşünüyorsanız, sadece sapını beğendiğiniz bir markayı tercih edebilirsiniz.
Mühre R41 agresif olarak nitelediğimiz bir alettir ve başlangıç seviyesi için uygun görülmez. Bu husus birçok faktörden dolayıdır. Öncelikle eliniz DE alet kullanımına henüz alışkın değil, iyi kalitede köpük hazırlama konusunda biraz yol almak lazım, kendinize uygun jiletleri bulmuş olmanız lazım (genelde farklı aletlerde farklı jiletler kullanırız), cilt tipinizi tespit etmiş olmanız lazım (ilk başlayanlar genelde hep cildim hassas der, zamanla görülür ki cilt aslında hassas değil, sadece modern yöntemler cildimizi zorladığı ve tahriş ettiği için böyle olduğunu düşünürüz). İşte tüm bu faktörleri elimine etmek zaman alacaktır ve bu süreçte R41 kullanmak pek de uygun olan bir tercih olmayacaktır. Yüzünüze kesikler atabilir, ve eskiye nazaran çok daha fazla cildinizi tahriş edebilirsiniz.
Merkur 34C, her ne kadar işçiliği bakımından çok eleştiri alsa da kullanımı itibariyle güzel bir alettir. Diğer saydığımız tüm modellere göre daha kısa saplıdır ve iyi bir manevra kabiliyeti sağlar. Ayrıca 2 parçalıdır ve jilet takıp çıkarması biraz daha kolaydır.
89'lar 34C'ye göre bir tık daha uysal olduğu kanısı mevcuttur. Yabancı bir forumda, kullanıcı oylamalarıyla ortaya çıkarılmış şöyle bir tablo var. Bu tabloda hangi aletin ne kadar agresif ya da ne kadar yumuşak (mild) olduğunu görebilirsiniz. Link; http://wiki.badgerandblade.com/Modern_Do...essiveness
Yukarıdaki tabloda da gördüğünüz üzere R41 en tepede. 89'lar beraber, 34C ise bir basamak üstte. Dolayısıyla 89'lardan bir tanesini veya 34C'yi başlangıç için tercih etmenizde fayda var. İkisi arasında tercihi fiyat, görünüm ve en önemlisi kullanışlılık bakımından siz kendiniz tercih edin. Yine YouTube'da birçok video mevcut. nickshaves, geofatboy, TSE ve mantic59 videoları bilgilendirme ve değerlendirmeler açısından -benim- kaliteli bulduğum videoblogcularıdır.
I'd Lather be Shaving, 'Cos Shave Must Go On!
Yorumları: 1,714
Konuları: 28
Kayıt Tarihi: 2012
Hoşgeldiniz, size tavsiyem genelden biraz farklı olacak. Bu işin keyifli tarafı fırça ve sabun- krem üçlüsünde. Tıraş aleti olarak Mach3 Turbo ya da Gillette Sensor Excel (sapını bulamazsanız bile kartuşları Gillette Blue 3 makine ile uyumlu [kullan at olan değil kartuş takılan]) işinizi fazlasıyla görecektir. Jiletli aletlerle bence ne daha iyi ne de daha az tahrişli tıraş alabilirsiniz. Ama bu foruma geldikten sonra Nasıl olsa en az bir tane edineceksiniz Sadece beklentileri yüksek tutmayın ve makine için fazla para harcamayın. DE makine için önerim Merkür 34C.
“Kesin bilgi ancak çok az bildiğimiz zaman mümkündür. Bilgi miktarımız arttığında şüphemiz de artar.”
Goethe
Yorumları: 1,143
Konuları: 16
Kayıt Tarihi: 2015
Sevgili kardeşim @rating hoş geldiniz.Kutsal mesleğinizde Allah c.c yar ve yardımcınız olsun.
Öncelikle tüm forum üyelerine özelde de @onurcakmak teşekkür ederim.Ne yapmış ya öyle, Resmen klasik tıraşla ilgili ansiklopedik bilgiyi "lüp" haline getirip sunmuş.Araya beni de sıkıştırmış sağolsun
Hepimizin @ayha-al'dan aldığı vintage de'yi ihtiyacı olan herkese tavsiye ederim.Şöyle ki, zaten fiyat olarak ulaşılması zor değil.Diģer taraftan ebay de bakalit aletler ciddi fiyatlara satılıyorken, bizim neredeyse ayağımıza kadar gelmiş bir fırsatı değerlendirmememiz olmaz.Tabi herşey fiyat değil.Alet gerçekten güzel dizayn edilmiş.Ele oturması, yeni başlayanların genelde kartuş ve türevlerinden geldikleri düşünülürse, neredeyse onlar kadar hafif olması olumlu yönleri.Bana göre tek dezavantajı yeni başlayan biri için biraz agresif oluşu.Ben ilk defa DE bir aletle tıraş olacak birine PoliSilver'la beraber verdim.Memnun oldu ama benim ona verdiğim EJ DE 89 ayarında olandı.Aletlerin kafalarının ayarları bir değil aynı zamanda bir kafanın iki yüzü de farklı.Bir taraf mild iken diğer taraf atacante Eğer alacak olursanız ve hala @ayha-al 'ın elinde varsa siz mild olanlarından isteyin.Ya da EJ 89 ya da akranı olan bir DE almaya karar verdiyseniz, o zaman agresif olanından alın.Ben öyle yaptım.2 ya da 3 günlük sakallarla çok zevkli tıraşlar veriyor.
Hergün, şimdi bir de tıraş olacağız modundan, şimdi gideyim de bir tıraş keyfi yapayım moduna giriş yapmışsınız.Hayırlı olsun, sıhhatler olsun.
(Şehir dışındayım, cep tel. yazıyorum.İmla vs. hatalar affola)
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dünyayı görüşüne göredir, insanın dünya görüşü. Maddeci için, gözyaşı tuzlu su, kalp ise kan pompasıdır...
Yorumları: 410
Konuları: 10
Kayıt Tarihi: 2013
Yorumları: 2,249
Konuları: 28
Kayıt Tarihi: 2013
rating foruma hoş geldiniz
Sent from my iPhone using Tapatalk
e mail adresim tipsol@me.com
Yorumları: 2,021
Konuları: 13
Kayıt Tarihi: 2015
29/11/2015, Saat: 13:53
(Son Düzenleme: 29/11/2015, Saat: 14:05, Düzenleyen: msakalli.)
Öncelikle foruma hoş geldiniz. Görevinizde başarılar dilerim. Allah yardımcınız olsun. Üstadlar zaten birçok hususu belirtmiş. Ben de naçizane birkaç şey yazmak istedim:
- Bazı arkadaşlar kartuşla devam edebileceğinizi (tabi ki tercih sebebidir, saygıyla karşılanır) söylemişler ama ben buna katılmıyorum. Başlangıçta günlük tıraşa uygun, mild ve kaliteli bir DE tıraş aleti (EJ DE89, Mühle R89 veya bunlardan biraz agresif olan merkür 34c gibi) ile bolca sample pack jilet edinin. Yani, çeşitli jilet markalarından 5'er 10'ar adet alın. İlk başta 50'lik 100'lük paketler almayın. Böylelikle zamanla size hangi jilet markalarının daha uygun olduğunu keşfedeceksiniz. O zaman onları stoklarsınız.
- Tıraş olurken yüzünüze baskı uygulamayın, bastırmayın. Bunu zaten tıraş aleti kendi ağırlığı ile yapacaktır.
- Agresifliği az olan DE alet ile agresif jilet, agresif DE alet ile agresif olmayan jilet kullanmanızı öneririm. Bu neredeyse bir kural olmuştur. Dengeleme ve kaliteli bir tıraş için önemlidir.
- Söylendiği gibi uygun fiyatlara kaliteli domuz kılı fırçalar var, eğer porsuk isterseniz dediğinize katılıyorum, en az best/finest olsun.
- Cella sabunu öneririm. Yumuşak, badem kokulu, nemlendirmesi başarılı bir ürün. Ayrıca, Proraso sabunları da önerebilirim.
- Şap kullanmanızı tavsiye ederim. Zaza kaliteli bir markadır. Şap ve diğer konular için http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr/2011/...kalar.html linkini okumanızı öneririm.
- Aftershave konusuna gelince, nivea balsamlar belki başarılı ama, brüt, oldspice gibi as.'ler, rebul balsam ve hatta arkonun tıraş sonrası kremleri ile bazı markaların tıraş kolonyaları da (eyüp sabri gibi) işinizi görecektir. Benim önerim elinizde 1 adet balsam/krem ve 1 adet as. losyon/kolonya olsun. Daha sonra bütçeniz oranında çok daha kaliteli ve pahalı ürünler denersiniz.
Kolay gelsin. Keyifli tıraşlar.
Yorumları: 965
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2014
29/11/2015, Saat: 15:55
(Son Düzenleme: 29/11/2015, Saat: 15:56, Düzenleyen: ooppss.)
(29/11/2015, Saat: 02:26)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: şap ne amaçlı kullanacağım? birkaç yerde farklı kullanım okudum ya da benim kafam karıştı. cilt şapı ya da kantaşı diye bilinir ama aslında farklıdırlar.
Arkadaşların yönlendirdiği blogta ve forumda detaylı açıklamaları var ama buraya kısa bir alıntı yapayım.
Alıntı:Şap; diğer adıyla potasyum alüminyum sülfat her derde deva doğa harikalarından birisidir. Alüminyum ve potasyum sülfatından meydana gelen bir bileşiktir. Pek çok kullanım yeri olan şap' ın tıraş dünyasında yeri dezenfekte etme ve gözenekleri kapama amaçlıdır. Şap' ın damarları büzüştürücü, kanamayı durdurucu, gözenekleri kapatıp cilde gerginlik verici, ihtihabı önleyici, kötü kokuları engelleyici özelliği vardır. Evet doğru duydunuz, şapı suyla ıslatıp koltuk altınıza sürebilir ve ter kokusunu önleyebilirsiniz. Bilinen bir uygulamadır.
Geleneksel ıslak tıraşta şap tıraş sonrası kullanılır. Tıraşınız bitip, yüzünüzü yıkadıktan sonra, hala nemliyken, bastırmadan sapı bütün cildinize 30 saniye kadar sürersiniz. 30 saniye -1 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü tekrar durularsınız. Hafif bir yanma hissi olabilir. Şap, tıraşınızın başarısını test etmek için mükemmel bir araçtır. Eğer ideal şekilde tıraş olduysanız, şapı sürerken hemen hemen hiç yakmaz, ya da çok hafif ısırır. Ancak çok yakın tıraş için aynı yeri sürekli kazıyarak tıraş ettiyseniz, ya da cildinizi tıraşa uygun şekilde hazırlamayıp tatsız bir tıraş yaşadıysanız şapı sürdüğünüzde kolonyanın yakmasına benzer şekilde kısa bir süreliğine yakar. Bu kötü tıraşın göstergesidir.
Şap bu getirisinin yanında, tahrişleri sakinleştirme, ufak kesikleri kapatma, cildinizi gerip, gözenekleri kapatarak daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını da sağlayacaktır. Olası iltihap ve kıl dönmelerini de engelleyebilir. Bu bakımdan şap herkesin evinde bulunması gereken ucuz ama önemli bir tıraş ekipmanıdır.
Ülkemizde Ali Bıyıklı, İ.H.A, yurt dışında Osma gibi pahalı markalar ile çinden gelen şaplar bulunabilir ve temelde hepsi aynıdır. Ufak nüanslar bulunsa da aynı şeyi yapacaklardır, dolayısıyla pahalı şaplara para vermenize hiç gerek yok.
Artıları:
+antibakteriyel özelliği
+doğal bir deodorant olması
+tıraş sonrası tahrişi iyileştirme özelliği
+kanamayı durdurmaya yardımcı olması
+cildi gerip daha pürüzsüz hale getirmesi
+iltihap ve kıl dönmelerine karşı savaşması
+tıraş kalitenizi test etmesi
+ ucuz olması
bahsedildiği gibi yerli şaplar çok ucuz fakat edinme imkanı varsa ben de zaza marka öneririm.
Çünkü bir kere alınca kolay biten birşey değil, kalitelisini kullanmak ta fayda var.
(kozmetikcilerde kristal deodorant, doğal deodorant adıyla satılan şeyler de aslında şaptır)
|