Abilerim kardeşlerim ben de geleneksel traşa merak saldım ve jiletli traş makinesi alma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.sanırım en iyi marka merkur bu konuda.brükselde baktığım dükkanlarda merkur marka var.yeni başlayan acemi için önereceğiniz merkur hangi merkur olur? (merkur futur demeyin 60-70 euro) fiyatlar 20 25 eurodan başlıyor...en ucuz merkuru alsam idare eder mi beni 4-5 sene?
brükseldeki biri için tavsiyeleriniz?
|
09/06/2012, Saat: 23:49
(09/06/2012, Saat: 23:42)emredogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Abilerim kardeşlerim ben de geleneksel traşa merak saldım ve jiletli traş makinesi alma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.sanırım en iyi marka merkur bu konuda.brükselde baktığım dükkanlarda merkur marka var.yeni başlayan acemi için önereceğiniz merkur hangi merkur olur? (merkur futur demeyin 60-70 euro) fiyatlar 20 25 eurodan başlıyor...en ucuz merkuru alsam idare eder mi beni 4-5 sene? Futur u kullanmadıgım icin bir sey diyemeyecegim kullanan arkadaslar yorum getirecektir. Ancak kullanan biri olarak Progress i oneririm. Belki biraz fiyat farkı olabilir lakin bu isi deneyipte berbatmıs bırakıyorum bana uymadı diyenine denk gelmedim. Zaten cogunumuz modern yontemlerin aletlerin verdigi tıras keyfinden ve sonucundan rahatsız olarak buna bulasıyoruz. Bence Progress + İantag 9-12 Dolarlık bir Porsuk fırca + Proraso veya Cella sabun cok ideal olacaktır. Bir de asla Merkur un jiletlerini almayın.
09/06/2012, Saat: 23:56
(09/06/2012, Saat: 23:49)totan35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(09/06/2012, Saat: 23:42)emredogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Abilerim kardeşlerim ben de geleneksel traşa merak saldım ve jiletli traş makinesi alma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.sanırım en iyi marka merkur bu konuda.brükselde baktığım dükkanlarda merkur marka var.yeni başlayan acemi için önereceğiniz merkur hangi merkur olur? (merkur futur demeyin 60-70 euro) fiyatlar 20 25 eurodan başlıyor...en ucuz merkuru alsam idare eder mi beni 4-5 sene? teşekkürler hocam.yalnız acemi olduğum için bir sorum daha olacak.bu jiletli traş makinelerinin normal jiletten tam olarak farkı nedir? yani neden mach3 ya da fusion power 5 bıçak değil de merkur kullanıyorsunuz? sinekkaydıya daha yakın traş yaptığı için mi tek sebep?
Badger & Blade sitesinden ;
Brussels AZ VUB hospital Laarbeeklaan, 101, 1090 Brussels Irisch Moos product 4711 Colruyt stores French/Flemish(Dutch) website only Various locations Gillette products Axe Williams Dorco blades under "Fresh" brand Coutellerie Tilquin Gallerie de la Reine, 9, 1000 Bruxelles, Belgium - Telephone: 0032 (0)2 512 76 63 Large variety of luxurious shaving supplies Plisson brushes Merkur razors straights Coutellerie A.Jammart Au Grand Rasoir Rue de l'Hôpital 7, 1000 Bruxelles, Belgium - Telephone: 0032 (0)2 512 49 62 Large variety of luxurious shaving supplies Mühle brushes/DE razors Merkur Feather blades Coutellerie du Roi Passage du Nord 27, 1000 Bruxelles, Belgium - Telephone: 0032 (0)2 217 54 94 Large variety of luxurious shaving supplies Merkur & Dovo Osma alum block Delhaize and Carrefour supermarkets Various locations IP's under local brand Williams shaving cream Palmolive shaving cream and stick Wilkinson shaving soap Di drugstores Various locations Tabac range Palmolive products 4711 Gillette bleue extra blades (3.00?/10 pack) Somerset preshave oil Inno Department Store Rue Neuve, 111-123, 1000 Bruxelles, 0032 (0)2 211 21 11 Avenue Louise, 12, 1050 Bruxelles, 0032 (0)2 513 84 94 Merkur razors brushes Merkur blades for 7.50? a pack of ten Tabac line of products Senteurs d'ailleurs Parfumerie Avenue Louise 94, 1050 Brussels Nice choice of perfumes Trumper shaving stuff Acqua Di Parma Maria Novella Au Grand Rasoir, Grand Palace la Sablon'un arasındaymış. 2010 yazında 1 ay kadar kaldım brükselde güzel şehir
09/06/2012, Saat: 23:58
(09/06/2012, Saat: 23:56)eggman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Badger & Blade sitesinden ; hocam güzel şehir olduğu yorumunuza katılmıyorum şiddetle ben de o dükkanlara baktım zaten 5-6 modelleri var onlar da merkur.acaba en ucuz merkuru (22 euro civarı) (modelini de bilmiyorum) alsam 4-5 sene götürür mü beni sinekkaydı
Ben güzel taraflarını gördüm diyelim o zaman
Size tavsiyem şu iki blogu okumanız. http://tiraskeyfim.blogspot.com/ http://jiletvetiras.blogspot.com/
10/06/2012, Saat: 00:00
(09/06/2012, Saat: 23:56)emredogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: teşekkürler hocam.yalnız acemi olduğum için bir sorum daha olacak.bu jiletli traş makinelerinin normal jiletten tam olarak farkı nedir? yani neden M***3 ya da F**** power 5 bıçak değil de merkur kullanıyorsunuz? sinekkaydıya daha yakın traş yaptığı için mi tek sebep? linkdeki yöneticimizin blogundan alıntıdır kaynak: http://tiraskeyfim.blogspot.com/2011/06/...kalar.html Alıntı:Kartuşlu tıraş bıçakları:
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
10/06/2012, Saat: 00:06
4-5 sene olarak bakmayin guzel bir sekilde kullanirsaniz 40-50 sene dahi kullanirsiniz. Ben ve cogumuz bizden yasli aletlerle tiras oluyoruz. Benim acimdan bu tiras meselesi sinekkaydidan ziyade geleneksel ve nostaljik olusu. Yuzume hel surup 5 bicakli ile de kendi acimdan oldukca tatminkar tiraslar oldum, geleneksel tirasa ise nostaljik havasidan dolayi basladim ve oldukca memnunum. Elimde benden kat ve kat yasli aletler de var yeni aletler de var sizde baslarsaniz bu hastaliga sizde de vakit ilerledikce olacaktir progress ve futur sahibi olarak progress derim nedeni ise daha nostaljik durusu ve mild yapisi ama futurun dizaynini da cok seviyorum hepsinden farkli bir yapida izlemeyi seviyorum bu aleti agresif tiras olmak istedigimde veya sakalim uzunsa bununla tiras oluyorum. Progress alirsaniz sizi pisman etmez. İyi tiraslar...
10/06/2012, Saat: 00:10
Illaki merkur olacaksa "34C HD" başlangıç için tavsiye edilen urunlerden. Kullanmadim ama tavsiye eden çok. Bu arada geleneksel ıslak tıraşa gecmeden önce bahsedilen iki blog ve forumumuzu iyice okumanın faydasını görürsünüz.
Forumumuza hoşgeldiniz. Umdugunuzdan fazlasini bulmanız dileğiyle.
10/06/2012, Saat: 00:20
(10/06/2012, Saat: 00:06)emiriko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 4-5 sene olarak bakmayin guzel bir sekilde kullanirsaniz 40-50 sene dahi kullanirsiniz. Ben ve cogumuz bizden yasli aletlerle tiras oluyoruz. Benim acimdan bu tiras meselesi sinekkaydidan ziyade geleneksel ve nostaljik olusu. Yuzume hel surup 5 bicakli ile de kendi acimdan oldukca tatminkar tiraslar oldum, geleneksel tirasa ise nostaljik havasidan dolayi basladim ve oldukca memnunum. Elimde benden kat ve kat yasli aletler de var yeni aletler de var sizde baslarsaniz bu hastaliga sizde de vakit ilerledikce olacaktir progress ve futur sahibi olarak progress derim nedeni ise daha nostaljik durusu ve mild yapisi ama futurun dizaynini da cok seviyorum hepsinden farkli bir yapida izlemeyi seviyorum bu aleti agresif tiras olmak istedigimde veya sakalim uzunsa bununla tiras oluyorum. Progress alirsaniz sizi pisman etmez. İyi tiraslar... teşekkürler hocam.valla modeli merkur ismini bilmiyorum yarın gidip en ucuzunu alayım diyorum 22 euro.araştırdığım kadarıyla kalitesiz mal almamış olurum merkur almak ile ? |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: