03/02/2019, Saat: 18:58
İyi pazarlar dilerim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Günün Tıraşı (SOTD)
|
03/02/2019, Saat: 18:58
İyi pazarlar dilerim.
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
03/02/2019, Saat: 22:48
Yeni haftaya başlangıç.
Herkese sıhhatler olsun. Parker Variant ayarlı alet Frank Shaving pure badger fırça
"A Samurai always wears two swords."
03/02/2019, Saat: 23:16
Tüm dostlara sihhatler olsun
insan sorunlarını anlatmak ile onlara çözüm bulmanın aynı şey olmadığını anladığında artık büyümüş demektir
04/02/2019, Saat: 00:02
@neoromancer Abi sıhhatler olsun. Her zamanki gibi enfes bir fotoğraf. @Chinaski Sıhhatler olsun kardeşim.
bir yıl daha bitiyor
düşlerim,tasarılarım,yarım kalmış onca şey her yıl biraz daha kısalıyor bir öncekinden bana mı öyle geliyor yoksa daha hızlı mı ilerliyor zaman insan yaşlanırken?
04/02/2019, Saat: 00:55
(04/02/2019, Saat: 00:02)ahraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @neoromancer Abi sıhhatler olsun. Her zamanki gibi enfes bir fotoğraf. @Chinaski Sıhhatler olsun kardeşim. Eywallah Üstad, o nefaset bakan gözlerde ,herkes bakar ama herkes göremez sağlıkla sıhhatle; Selamlar
insan sorunlarını anlatmak ile onlara çözüm bulmanın aynı şey olmadığını anladığında artık büyümüş demektir
04/02/2019, Saat: 10:56
eveet, ilk makinem olan Muhle R89 u alıp 2 haftamı geçirdim.
ilk tıraşım hayal kırıklığı ile başladı, her zamanki gibi -eskisi gibi- tıraş olayım dedim, nivea krem yüze ve köpürtme, bıçağı vurunca dedim bu ne pek kesmiyor, çekiyor ilave krem ve köpük ekleyerek bitirdim tıraşı, baştaki gibi kötü değildi. önceden de niveanın kurumasından memnun değildim zaten. sonra videolara tekrar bakınca hatamı anladım, arkadaşların neden makine tavsiyesi verirken sabun üzerinde durduğunu da. köpüğü abartmam gerekiyordu - normali o aslında ama 2. traşımda Mühle numune kremi bu sefer tasta köpürterek uyguladım. evet, gece ile gündüz gibi fark var. iyi geçti, bu sefer makineyi tanımakla açıyı tutturmakla geçti yanlarda sorun yoktu ama özellikle çene kısmında zorlandım zannediyorum Mühle jilet keskin sınıfında değil daha çok konfor için? bir de tabi benim sakallarım sık ve sert o da var. son tıraşımda yine tas-krem ile ve traşta zamanımı vererek aynı yerden tekrar geçmeden sonraki perdeye bırakarak çok keyifli bir tıraş oldum. açıya alıştım, tersten aldığım yerler oldu. bu sefer permasharp kullandım ve çenede zorlanmadım. yeni bir mach3 bıçağından daha temiz bir tıraş oldum ve ilk defa boynun altını tahriş etmeden tamamen alabildim önceden yük olarak gördüğüm tıraşı şimdi sevdiğim bir dizinin yeni bölümünü bekler gibi gözlüyorum tıraşa giderken yüzüme bir gülümse geliyor tıraş paldur küldür aceleyle yapılan bir iş yerine kafamı boşaltacağım keyif alacağım ecnebilerin recreational dediği bir dinlenme+eğlenme haline geldi. sakal kesilirken çıkan ses hoşuma gidiyor, son tıraşımda güvenin de artmasıyla tersten almalar falan çok az bir kanama oldu o bile garip bir şekilde hoşuma gitti daha sonra, arko sabun ile çok iyi olmadı, belki de mühle krem çok iyiydi bilmiyorum. arko sanki daha az yoğun, daha az su tutuyor, kurumaya meyilli? bilemiyorum tecrübem az. şimdi bana sert sakallar için en iyi krem/sabun ve jilet lazım. kremin kokusu nemlendirmesi hiç önemli değil, sakalı yumuşatma ve kayganlığı iyi olsun. herhalde TOBS? jilet de sanırım feather. bir de köpük uygularken fırçayı sıcak suya değdirince iyi oldu, belki de bir scuttle? İşte böyle, mach3-ten geçiş yaparken sadece daha yavaş bir tıraş olacak o kadar diye beklerken bambaşka bir tecrübe ile karşılaştım. güzel bir sürpriz oldu.
04/02/2019, Saat: 11:07
@AKadir @Samet @mimaras @GartBnx @marek @Chinaski @DenizKSK @neoromancer
Güzel günler ve mutluluk verici tıraşlar sizlerin olsun. Fotoğraflar kalitenin tablosu gibi adeta duvara resmedilesi güzellikte..
04/02/2019, Saat: 11:41
(Son Düzenleme: 05/02/2019, Saat: 00:07, Düzenleyen: onurcakmak.)
(04/02/2019, Saat: 10:56)fremen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ... Komşum, çok güzel anlatmışsınız. Benim gibi yeni başlayanlar için de harika bir tecrübe aktarımı olmuş. Ben biraz da sırf bu anlattığınız çekinceler yüzünden ilk set sadece tıraş kremi ve fırça siparişlerini verdim. Bir süre köpük yapmayı deneyimlemek, fırça ile haşır neşir olmak istiyorum. Güzel bir "lather" yapmaya başladığım zaman, jilete geçeceğim. Bakalım, göreceğiz.
04/02/2019, Saat: 11:46
(Son Düzenleme: 04/02/2019, Saat: 11:47, Düzenleyen: batmanforever.)
@fremen komşum, tıraş aleti seçiminiz güzel hayırlı olsun. İyi günlerde güle güle kullanın. Tıraş sabunu olarak TOBS demişsiniz ama Cella ve Proraso sabunlarda çok başarılı. Denemenizi tavsiye ederim.
@mertonyon teşekkürler,
evet köpük jilet kadar önemliymiş ama yine de çok geciktirmeye gerek yok bence şu ara indirim zamanı 14ünü geçirmeyin derim. @batmanforever teşekkürler, o sabunları orta sıralara koymuş arkadaşlar ama yumuşatması iyiyse olur tabi önemli olan o benim için |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Kendi kendine Saç Tıraşı Yapan Var mı ? | Hasan Ali | 533 | 325,792 |
18/09/2022, Saat: 21:29 Son Yorum: Can Çelik |
|
Devlet Memurlarının Günlük Sakal Tıraşı Olma Zorunluluğu Kaldırıldı | mecelik60 | 13 | 7,117 |
08/09/2022, Saat: 11:08 Son Yorum: sudüşleri |
|
Geleneksel Tıraşı Seçen Kaç Kişi Varız ? | Naci Erdem | 14 | 17,526 |
01/05/2021, Saat: 19:22 Son Yorum: Ömer t. Katı |
|
En son ne zaman berberde sakal tıraşı oldunuz? | linguist | 174 | 189,388 |
09/07/2020, Saat: 23:32 Son Yorum: ati19 |
|
Yakın Çevreye Geleneksel Tıraşı Anlatma Sorunsalı | Ferat | 37 | 18,019 |
29/06/2020, Saat: 02:30 Son Yorum: Naci Erdem |
|
Oglumun ilk tirasi | korgunv | 37 | 45,300 |