(13/09/2019, Saat: 11:51)Telecaster52 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim , ancak kendim bileme kayışlama hiç anlamıyorum bu işi gerekirse ücretiyle yapabilecek birini bulursam bu ürünü ömrümün sonuna kadar saklamayı çok istiyorum , dedem 1928 doğumlu harp okulu yıllarında babası vermiş ona düz bir mantıkla 1945-46 gibi bir yılda dedeme geçmiş öncesinde en kötü 15 senesi olsa bu ürün 1930lardan kalma yani 60 sene değil yaklaşık 90 senelik bir ürün ve saolsun peder bey elinden geldiğince güzel bakmış
buyrun komşum
https://www.razorus.com/ustura-bileme-hizmeti
LÜTFEN AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI DİKKATLE OKUYUNUZ!
RAZORUS.com olarak sunduğumuz bileme servisi, tıraş kabiliyetini kaybetmiş, ya da yeterince iyi tıraş sunamayan (tahriş eden) usturaları tıraşa tam olarak hazır hale getirme hizmetidir. Bu hizmet, hem yeni usturalarımız, hem de bize göndereceğiniz uygun usturalar için verilebilmektedir.
Bileme servisi; ustura durum değerlendirmesi, ihtiyacı varsa ağız açısının düzeltilmesi ya da yeniden açılması, aşamalı olarak sentetik ve/veya doğal taşlarla bilenmesi, final taşlarla honlama işleminin yapılması, HHT4 veya HHT5 keskinliğine ulaşana dek kayışlanması, son ağız ve keskinlik kontrolü, usturanın koruma amaçlı yağlanarak sahibine gönderilmesini kapsamaktadır. Bu süreç usturanın çeliğine ve durumuna göre 1-4 günlük bir süreçtir.
Japon el dövmesi kamisori usturalar, mikrotom usturalar, bazı spesifik frameback usturaların bilenmesi ve usturanızda ağız form değişikliği, mikro kırıklar, asimetrik sırt aşınmasından doğan tutarsız ağız açısının düzeltilmesi gibi, kapsamlı ve çok zaman alan işlemleri de ek ücret karşılığında yapabilmekteyiz. Ancak bunun için, önceden bizimle irtibata geçerek usturanızın durumunu gösteren detaylı fotoğrafları ve probleminizi açık şekilde anlatan mesajınızı iletişim e-postamıza göndermeniz gerekmektedir. E-postanız bize ulaştıktan sonra, gerekli değerlendirmeyi yaparak, usturanıza servis verip veremeyeceğimiz konusunda size en hızlı şekilde dönüş yapacağız.
Yukarıdaki hizmetler dışında, ağzında büyük kırıklar ya da çatlaklar olan, sırt profili dönüşü olmayacak şekilde aşındırılarak bozulmuş olan, zımpara veya motorlu taş makinelerinde yapısı bozulmuş olan, korozyona maruz kalmış, tıraş olmaya uygun olmayan ve ağız almayan ya da tatminkar bir ağız alması çok uzun süren belirli usturalar için, onarımlarının mümkün olmaması ya da aşırı büyük bir efor gerektirmesi sebebiyle hizmet verilememektedir.
Usturalar, çelik türlerine göre farklı tıraş karakteristiklerine sahiptirler. Bazı usturalar çok konforlu tıraşlar sağlarken, bazıları daha gevrek nihai ağız verip daha düşük konfora sahip olabilirler. Aynı şekilde bazı usturaların çelikleri daha sert olup keskinliklerini daha uzun süre koruyabilirken, bazı usturalar ise daha yumuşak çelikten üretilmiş olup, daha sık kayışlama ve final honlama taşıyla ağız tazelemesi gerektirebilirler. Örnek vermek gerekirse İngiltere’den gelen Sheffield yapımı usturalar sıklıkla daha yumuşak ve kibar kesme karakterli çeliklere sahiplerken, Almanya Solingen’de yapılmış olan usturalar daha sert ve gevrek çeliklere sahiptir. Benzer şekilde Japon kamisori usturalar, özel çeliklere sahip olan, son derece yüksek keskinliklere ulaşabilen ve kesinlikle yeni başlayanlara uygun olmayan usturalardır.
Japon sentetik bileme taşlarından, Belçika Kotikül taşı da dahil olmak üzere doğal bileme ve honlama taşlarına, elmas pastalar ve sıvı honlama malzemelerine kadar geniş yelpazedeki ekipmanımızla usturanızı çeliğine ve kesme karakteristiğine en uygun şekilde hazırlayarak size göndermekteyiz. HHT (Hanging Hair Test) kavramı, usturanın keskinlik seviyesini göstermektedir. Çoğu iyi ustura HHT4 seviyesine gelebilmektedir. Her ustura HHT5 seviyesine ulaşamamakta ve herkesin cildi de bu derece yüksek keskinliğe uyum sağlayamamaktadır. Usturanızı, kapasitesinin elverdiği en doğru keskinliğe ulaştırarak, en iyi şekilde honlanmış bir nihai ağızla göndereceğimizden emin olabilirsiniz.
Taze tonlanmış bir usturanın ne kadar süre keskin kalacağıyla ilgili kesin bir şey söylemek oldukça zordur. Bu, çeliğine, usturanın ölçüsüne, ağız profiline, sırt kısmının aşınma derecesine, kullanıcının sakal tipine, iyi köpük yapabilmesine ve elbette deneyimine göre değişir. Unutmamalısınız ki; son derece keskin bir usturayı, yanlış şekilde kayışlayarak ya da doğru yüz hazırlığını yapmadan tıraş olup zorlayarak, çok kısa süre içinde köreltebilirsiniz. Çelik usturanın kesim hissiyatı, diğer jiletli ustura ve tıraş makinelerinden oldukça farklıdır. Yüksek seviyede honlandığından cildinizde daha tok bir kesime sahiptir. Bazı amatör kullanıcılar, yaprak jiletlerdeki cilde saplanan kesim hissini bulamadıklarında, ya da usturalarını doğru baskı ve açıyla kullanamadıklarında verimsiz bir tıraş olmakta ve ellerindeki usturanın keskin olmadığını kanısına kapılmaktadırlar. Bu sebeple eğer çelik ustura kullanacaksanız, öncesinde belirli bir süre jiletli ustura deneyimi edinmenizi; elinizi usturanın gerektirdiği açıya ve baskıya alıştırdıktan sonra çelik usturaya geçmenizi hararetle tavsiye ederiz. Bu, hem tıraş konforunuz, hem güvenliğiniz, hem de usturanızın sağlığı için oldukça önemlidir.
Eğer kayışlama deneyiminiz hiç yoksa, asıl usturanızda denemeden önce mutlaka hesaplı bir ustura ve kayış ile bir süre kayışlama çalışması yapmanızı önermekteyiz. Unutmamalısınız ki; yanlış kayışlama ile son derece keskin bir ustura, saniyeler içerisinde köreltilebilir. Bileme hizmetimiz kapsamında, usturalarınızı, tıraşa hazır hale getirip, tüm kontrollerini yaparak göndereceğimizin garantisini veriyoruz. Kayışlama hatası sonucu bozulan ağızlar garanti kapsamı dışındadır. Dolayısıyla bu noktada yine başa dönerek, çelik usturanın son derece hassas ve deneyim gerektiren bir alet olduğunu yinelemek isteriz.
Bileme hizmeti almış usturanız size ulaştığında, ilk tıraş öncesi kayışlamanıza ihtiyaç yoktur. Hemen tıraşınıza geçebilirsiniz. Tıraş sonrası tekrar kayışlamalı ve bundan sonraki her tıraş öncesi ve sonrasında düzenli kayışlayarak usturanın ağzını keskin tutmalısınız. Bunu atlarsanız usturanız ilk keskinliğini kısa sürede kaybedecektir. Usturanızı (özellikle karbon çeliğinden üretilmişse ve) uzun süre kullanmayacaksanız mutlaka ince bir yağ ile hafifçe kaplayarak saklamalısınız. Aksi taktirde nemden korozyona uğrayabilir (paslanabilir) ve ağızdaki mikro korozyon çukurlaşmaları ağzı kötü şekilde köreltebilir. Tabi yağlamadan önce usturanızın tam anlamıyla kurumuş olduğundan emin olmalısınız. Yağ, usturayı sarıp sarmalayarak, dış ortamdaki nemin usturaya ulaşmasını engelleyeceği gibi; eğer usturanızı nemli şekilde yağlarsanız, o nemin de usturadan uçup gitmesini engelleyerek nemi usturanıza hapseder.
Dünyada pek çok üreticinin eski, yeni usturaları gayet iyi sonuçlara ulaşabildiğimiz ürünlerdir. Ancak bugüne kadar tecrübe ettiğimiz bazı markalarda tatmin edici sonuçlara ulaşmamız mümkün olmamıştır. Bu nedenle aşağıdaki usturalara hizmet veremediğimiz için anlayışınızı rica ediyoruz:
Amatör el dövmesi usturalar, Pakistan, Çin ve Hindistan'da yapılmış usturalar, Damascus usturalar, Beauty and Barber (B&B) usturalar, Best Quality, Cyrill R Salter, Enzo, Fromm, GB Buckingham and Sons, Gierson & Forstoff, Gold Dollar, Good Quality, High Quality, Jacobs USA, Kriegar, Magnum, Master, Mehaz, Naked Armor, New School, Pakistan Razors designed by Jim Frost, Sanguine, Selective Professional, Simco, Special Quality, Steel Warrior, Sweeney Todd, Timber Rattler, Timber Wolf, Tomahawk, Two Man, Venus, Zeepk, Zeva