Yorumları: 514
Konuları: 67
Kayıt Tarihi: 2012
alan uzmanı soranlara size kimse bu dogrudan zararlıdır demez diyemez bunun bir cok nedeni var. kısaca derlerse ticari kurumlar bunları hukuki savasa tutar karsı deliller koyar vs.
gonlunuz rahatsa kullanın...
size baska bir alanın doktoru olarak ancak otizmin nedenlerini kısaca araştırmanızı önerebilirim hepsi o...
bu basit soylemler bana zamanında aids hastası hayat kadınlarıyla iliski kurmanın bana bir sey yapmaz diyenlere benzetmeden de edemeyecegim.
kısa bir not Turkiye de en cok aids hastası olan meslek grubu kamyon soforleridir ve ne yazıkki bu kisilerin buyuk bir kısmının esleri de aids hastasıdır.
Yorumları: 76
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2012
şap kullanmadan dolayı ağır metallerden dolayı hastalanan varmı acaba şap bu ülkede cok uzun zamandan beri kullanılan bir ürün geleneksel ıslak traşı sevenlerin vazgecilmez ürünü diyebiliriz.Ülkeler genelinde şapa karşı tutum nedir acaba bu sap ürününü yasaklayan ülkeler mevcutmu acaba
Yorumları: 514
Konuları: 67
Kayıt Tarihi: 2012
(05/06/2012, Saat: 22:51)hiçOLMAKhiç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: şap kullanmadan dolayı ağır metallerden dolayı hastalanan varmı acaba şap bu ülkede cok uzun zamandan beri kullanılan bir ürün geleneksel ıslak traşı sevenlerin vazgecilmez ürünü diyebiliriz.Ülkeler genelinde şapa karşı tutum nedir acaba bu sap ürününü yasaklayan ülkeler mevcutmu acaba
onermenizde sigaranında kanser yapmadıgı cıkıyor sonucta sigarayi tamamen yasaklayan var mı acaba tutun severler uzuluyor mu acaba kızılderilerleden gelenek bozulur mu acaba .....
evet agır metalleri urunlerden cıkaran firmalar var. avrupanın bazı yerlerinde satısı yasaktır agır metal iceren oyuncak ve kozmatigin. ozellikle almanyada olanlar durumu anlatabilir orada.
agır metal kullanımdan zehirlenen leri soruyorsanız 3. dunya ulkelerinde bakır zehirlenmesi yaygındır hala daha. antik romada zenginlerin erken yaşlarda olmesi yemek yemede kullandıkları kap kacagin agır metalden yapılmasıdır. suratınızı kestiginizde siz bunu dogrudan suratınıza surtugunuzde kanınıza karısır.
alimunyumdan da tencere tava 80lerde yaygınken artık yaygın degildir aksine saglik bakanlıgı onayı alamazsınız.
ne deyebilirim son olarak siz bilirsiniz size bir şey olmaz korkmayın!
Yorumları: 76
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2012
Kısacası bukadar kelam ediliyor sadece tahminler var cok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Yorumları: 514
Konuları: 67
Kayıt Tarihi: 2012
bu arada bu gibi durumlarda bir maddenin dogrudan etkisini bekleyemezsiniz neden sonuc iliskisi istatistiksel olarak kurabilmeniz icin zaman ve sıklık onemlidir.
bak sabah bunu kullanıdm hala bir şey yok gibi dusunuyorsanız siz bunu siyanurle karıstırıyorsunuz.
Yorumları: 1,541
Konuları: 7
Kayıt Tarihi: 2012
Serbest radikal aluminyumlar yani (Al+++) hücre duvarından geçerek böbrek, kemik, karaciğer, beyin tarafından emilir ve alzaymer ve göğüs kanserine sebep olur, bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Alum, aluminyum ve sülfat bileşimidir
Kısaca şap olarak bahsettiğimiz ürünün bizi ilgilendiren iki tipi vardır, (1 ve 2)
1-Potasyum alum (marketlerde satılmasınıza izin verilen tek türevdir, kabartma tozu, deri tabakalama, traş losyonlarında ve su arıtmada, bazı deodorantlarda kullanılır)
2-Amonyum alum. (porselen, yapıştırıcı, boya, teksil boyama, çimento, su arıtma ve bazı deodorantlarda kullanılır)
3-soda alum (kabartma tozu yapımında ve ekşi tat vermede kullanılır)
4-korm alum (pigment yapımı)
5-selenize alum (antiseptik yapımında kullanılır yan üründür)
Deodorant ve cilt bakımlarında amonyum alum (aktarlarda nişadır olarak bilinir ve tehlikeli olduğu konusunda genelde uyarılır.) kullanmak zararlıdır. Kozmetik sektöründe özellikle deodorantlarda kullanılan "amonyum alum"'dur içeriğinde bu tip maddeler içeren ürünlerden uzak durulması gerekir.
Potasyum alum molekulleri ise negatif yüklenerek elde edildiğinden yukarıda sözünü ettiğim yada daha başkaca organlar tarafından hücre duvarını geçemedikleri için emilemezler.
Umarım bu bilgiler şapın zararlı olup olmadığı konusunda bir izlenim edinmenize yardımcı olur yada araştırma yapacaklar için bir başlangıç noktasına işaret eder. Tüm bunlardan sonra yarar / zarar konusunda bir yargıya varabilseniz bile, bunlar bilim adamlarının açıklamaları, unutmayalımki aynı bilim yıllar önce yapay bebek mamasını anne sütüne tercih etmemiz gerektiğini söylüyordu, şimdi sıgaraya karşı büyük bir savaş yürütülürken sıgara reklamlarında doktorlar sıgarayı tavsiye ediyordu. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorumki Alum sulara en çok karışan maddedir ancak diğer yandan suyun arıtılmasında da kullanılır.
Ben Şap kullanımımı mümkün oldukça az ve çok ender yapıyorum.
Yorumları: 514
Konuları: 67
Kayıt Tarihi: 2012
@
hatalısınız kimseyi horlama gibi bir niyetim yok. sokratesci sorgulamaya gonderme yapılarak nedenlerin siddetli sorulması insanları savunmaya iter.
bir sure zihinsel engelli cocuklarla calistim. Otizmin temel nedeni bilinmiyor. Haklsınız dogrudan bir iliski kurulamıyor. Nedeni bu konuda deneysel calisma yapmanın olasılıksız olması. yani birini alıp agır metal yukleyip etkilerine bakamazsınız etik geregi. guncel hayata ne kadar maruz kaldıgını net bilemedigmizden agır metalle iliskilendirme yapılamıyor.
son olarak yakında zamanda daha cok arastırma bulguları olacaktır. o zamanda korunanlar faydalı olacaktır. evet dediginiz dogru ne yazik ki askerde sap kullanarak belki de bilmeden zehirliyorlar belki de ulkemizde bazı ulkelere oranla otizm daha yaygın olması buna kadar gider. Kim bilir! biliyormusunuz bir cok doktor askerde karavana yemiyor. bir yolunu bulup dısarıdan yemek soyluyor.
son olarak kalbi kırılan varsa ki var sanırım ozur dilerim.
Yorumları: 862
Konuları: 65
Kayıt Tarihi: 2012
Değerli dostlar
geleneksel traş merakından osma şap ısmarladım ama buna pişman oldum. fakat her şeyde bir hayır var derler iyi ki de ısmarlamışım. (gelince kullanmadan çöpe gidecek) Şap hakkında araştırma yaparken doğal olduğu için kullandığım kristal deodarantın da aslında bir şap olduğunu ve şapların aleminyum sülfat tuzları olduğunu öğrendim. Ben deodarntalrın içindeki aleminyumdan kaçarkan saf aleminyum tuzunu kullanıyormuşum. Terlemeyi önlediği için performansı süper ama vücudun aleminyumla her teması ALZHEİMER tehlikesi ve riski içeriyor. Gerçi bu tuzlardaki yani şaptaki aleminyum moleküllerin büyük olduğu için deri tarafından emilmeyeceği de söyleniyor ama bir garantisi yok. Ne kap kacakta ne de kozmetikte aleminyumun hiçbir türüne bulaşılmamalı.
şap kullanan arkadaşlar size şunu tavsiye ederim. Sadece kanayan noktasal yerlere minimal olarak sürerseniz yani kan taşı gibi bir zararı olmaz ama yüzünüzü şapla ovmayın.
aşağıda bu konuda çok güzel bir makalenin türkçe tercümesi var bilgilnize sunuyorum
iyi bayramlar
Martin Amca
Kristal Deodorantların Güvenilirliği
Ammonium Alum Deodorantları Alüminyum İçeriyor – Priya Chauhan
Birçok kişi kimyasal ve alüminyum içermediği için ter önleyici doğal kristal tuzları kullanıyor. Ancak Dr. Mercola ve diğerleri bunu doğru bulmuyor.
Birçok antiperspirant (ter önleyici) ürünler alüminyum içeriyor, vücuda emiliyor, parçalanıyor ve geride alüminyum bırakıyor. Tıp çevreleri alüminyumun küçük miktarlarının güvenli olup olmadığı konusunda bölünmüş durumda. Amonyum Alum daha çok da doğal ürünler arasında artan bir popüleriteye sahip ancak hâlâ güvenilirliği sorgulanıyor.
Antiperspirantlar Nasıl Çalışıyor?
Antiperspirantlar ter bezlerini büzüştürerek veya engelleyerek çalışıyor. Çoğu potasyum veya amonyum alum içeriyor. Ciltte kalan madde cildi alkali hale getiriyor, bakterilerin üremesini engelliyor ve böylece kötü kokunun üremesine izin vermiyor. Amerika Birleşik Devletlerinde, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) antiperspirantların üzerine yeni bir etiket koymak gerektiğine karar verdiler. Buna göre hasarlı böbrek fonksiyonları olanlarda ve çocuklarda kullanılmaması gerektiği uyarısı yapılacak. Birçok kişi bilimsel bulguların eksikliğinden şikayet ederken FDA çevresel toksinlerin ortaya çıkma ihtimali olduğunu ve kullanımından kaçılmasının akıllıca olacağına inanıyor.
Amonyum Alum’un Güvenilirliği
Genellikle katı kristal “doğal” deodorantlar amonyum alum’dan imal ediliyor. Bazılarının cilt tarafından emilemeyecek kadar büyük moleküller olduğunu iddia etmesine rağmen bu yine de alüminyumum bir türü. Araştırmalar alüminyum tabanlı antiperspirantların Alzheimer ve göğüs kanseri riskini arttıran alüminyum birikimine yol açtığı ile ilgili olduğunu öne sürüyor. Bunun yanında 2008 yılında yapılan bir araştırma deodorantların ve antiperspirantların göğüs kanseri riskini arttırdığını destekleyen bir kanıt olmadığını iddia ediyor.
Green People amonyum Alum’un topraktaki doğal bir mineral olduğu, gıdalarda bulunduğu hatta bazı ülkelerde kişisel bakım ve harici kullanım için su kaynaklarında kullanıldığı için güvenli olduğunu idia ediyor. Alum’daki (bir tür şap) alüminyum molekülünün cildin ememeyeceği kadar büyük olduğunu ifade ediyorlar.Amonyum alum “doğal” bir ürün olamaktan çok insan yapımı bir tuz. Kristal Deodorantlardaki Gizli Alüminyum makalesinde Dr. Mercola alum tabanlı kristal deodorant seçeneğinin de tamamen güvenli ve alüminyumsuz olmadığını; alum ve alüminyumun her hangi bir türünü içeren ürünlerin hepsinden uzak durmak gerektiğini savunuyor.
Deodorant ve Antiperspirantların Farkı
Antiperspirantlar ve deodorantları farkı şekilde çalışıyor. Antiperspirantlar alüminyum tuzları gibi terin çıkışını engelleyen büzücülerle gözenekleri kapatarak çalışır. Bazı kişiler doğal serinleme işlemi olan terlemeyi engellediği için ve vücuttan toksinlerin atılmasını durdurduğu için sağlıklı olmadığını söylemektedir. Deodorantlar ise kötü kokuya sebep olan bakterileri öldürür ve terlemeye engellemez. Dr. Mercola alum tabanlı deodorantların tam olarak güvenli olmasa da son zamanlardaki az da olsa daha iyi bir seçenek olabileceğini söylüyor.
Amonyum alum’un tehlikeli olduğuna dair henüz bir araştırma yapılmadı. Yine de vücuttaki alüminyumun Alzheimer hastalığı ile bağlantılı olmasından dolayı uyarılar yapılıyor. Alüminyumdan uzak durmak isteyenler kabartma tozu veya vücut kokusunu nötralize eden esansiyel (uçucu) yağların kullanıldığı doğal katı deodorantları da kullamazlar.
Kaynaklar:
GreenPeople.co.uk Doğal Deodorantlar ve Geleneksel Antiperspirantlar Nasıl Farklıdır (5 Temmuz, 2010 tarihinde görüntülendi).
Yorumları: 59
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2012
bu güzel uyarınız için teşekkürler.ben de bu forumda geleneksel traş ve kullandığımız ürünlerin kanserojen içerikleri ile ilgili bir başlık açmıştım.bıraz tepkı de aldım ama geleneksel traş keyfini süreceğiz derken sağlığımızı da kaybetmemeliyiz.bu tarz sağlıgımızla ilgili konular daha çok tartışılmalı bence.selamlar
Yorumları: 557
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2012
Alzheimer; Allah düşmanimin başina vermesin.