Yorumları: 259
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2014
(21/06/2020, Saat: 01:13)Rob Bobstein Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Kolombiya Supremo benim vazgeçilmezim
Komsum siz kahve isini farkli boyuta tasimissiniz
V60 ile ben de denedim 1-2 sefer ama makinadan cikan espressonun uzerindeki krema daha cazip geliyor hep
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorumları: 779
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2019
(21/06/2020, Saat: 01:13)Rob Bobstein Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Kolombiya Supremo benim vazgeçilmezim
Komşum dripper mı bu? Alttaki timer lı terazi gibi sanki? Prosesi biraz anlatır mısınız cahilliğimize verip.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumları: 161
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2020
(21/06/2020, Saat: 12:16)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum dripper mı bu? Alttaki timer lı terazi gibi sanki? Prosesi biraz anlatır mısınız cahilliğimize verip.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Estağfurullah komşum evet Hario v60 plastik dripper ve zaman göstergeli terazi. Bu demleme yönteminde 1 gr kahve için 15-16 ml su kullanıyorum. Filtreyi dripper'a yerleştirdikten sonra üstten sıcak su dökerek (95 derece) filtre kağıdını ıslatıyorum, hem de filtreyi yıkamış oluyoruz. Öğütülmüş kahveyi dripper'a boşaltiyorum. Bu aşamadan sonra terazinin timer özelliği devreye giriyo. Timer'in start butonuna bastıktan sonra suyumu kahveye üstten yavaş yavaş ve dairesel hareketlerle dökmeye başlıyorum. 1 kupa (yaklaşık 250 ml) kahve demleyeceksem ilk döküşte 1/5 oraninda (50 ml) sıcak su döküyorum. Suyun kahvenin tamamını ıslatmasına dikkat ediyorum. İlk döküşün ardından 45 saniye bekliyorum. Bu süre kahvenin çiçeklenme (blooming) süresidir ve kahve aromalarını ortaya çıkarmak için önemlidir. Terazide timer özelliği olması çokta muhim değil, süreyi telefonunuzla da tutabilirsiniz. Zaten ilk 45 sn nin ardından süreyle bi işiniz olmayacak. Geri kalan 200 ml suyu nasıl dökeceginiz size kalmış. Ben 50 şer ml şeklinde 4 seferde döküyorum. Her döküşten sonra suyun tamamının süzülmesini bekliyorum, bu yöntemi ünlü japon barista Tetsu Kasuya'dan görmüştüm. Böyle devam ediyorum.
Yorumları: 423
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2020
(20/06/2020, Saat: 13:57)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerli kahve sever komşularım.
Hem sıcak olarak sert içimli ama az kafeinli, hem de soğuk demleme de kullanabileceğim hangi kahveyi önerirsiniz? Online alınabilecek de olur, İstanbul da çektirebileceğim yer de olur. Önemli olan devamlı bulabileceğim bir kahve olması.
Çok teşekkürler.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burada ki tavsiyeler başüstüne.
Birlikte kahve içtiğimiz yerde de bilgi alıp cektirebiliriz. Ben de eve kahveyi oradan alıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorumları: 779
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2019
(21/06/2020, Saat: 22:42)Rob Bobstein Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Estağfurullah komşum evet Hario v60 plastik dripper ve zaman göstergeli terazi. Bu demleme yönteminde 1 gr kahve için 15-16 ml su kullanıyorum. Filtreyi dripper'a yerleştirdikten sonra üstten sıcak su dökerek (95 derece) filtre kağıdını ıslatıyorum, hem de filtreyi yıkamış oluyoruz. Öğütülmüş kahveyi dripper'a boşaltiyorum. Bu aşamadan sonra terazinin timer özelliği devreye giriyo. Timer'in start butonuna bastıktan sonra suyumu kahveye üstten yavaş yavaş ve dairesel hareketlerle dökmeye başlıyorum. 1 kupa (yaklaşık 250 ml) kahve demleyeceksem ilk döküşte 1/5 oraninda (50 ml) sıcak su döküyorum. Suyun kahvenin tamamını ıslatmasına dikkat ediyorum. İlk döküşün ardından 45 saniye bekliyorum. Bu süre kahvenin çiçeklenme (blooming) süresidir ve kahve aromalarını ortaya çıkarmak için önemlidir. Terazide timer özelliği olması çokta muhim değil, süreyi telefonunuzla da tutabilirsiniz. Zaten ilk 45 sn nin ardından süreyle bi işiniz olmayacak. Geri kalan 200 ml suyu nasıl dökeceginiz size kalmış. Ben 50 şer ml şeklinde 4 seferde döküyorum. Her döküşten sonra suyun tamamının süzülmesini bekliyorum, bu yöntemi ünlü japon barista Tetsu Kasuya'dan görmüştüm. Böyle devam ediyorum.
Çok teşekkürler komşum.
İlk döktüğümüz filtre ıslatma yıkama suyunu dışarı boşaltıyoruz değil mi?
Sonra 50 ml suyu blooming yapıyoruz 45 sn. Sonra demleme için 3 - 4 dk geri kalan suyu yavaş yavaş veya aralıklarla boşaltıyoruz.
Doğru anlamışmıyım?
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumları: 161
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2020
(21/06/2020, Saat: 22:47)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkürler komşum.
İlk döktüğümüz filtre ıslatma yıkama suyunu dışarı boşaltıyoruz değil mi?
Sonra 50 ml suyu blooming yapıyoruz 45 sn. Sonra demleme için 3 - 4 dk geri kalan suyu yavaş yavaş veya aralıklarla boşaltıyoruz.
Doğru anlamışmıyım?
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet komşum tamamen doğru
Yorumları: 1,104
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2016
Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
kürkü yırtık kel kör kirpi'nin arkadaşı...
Yorumları: 161
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2020
[quote='PisPorsuk' pid='271946' dateline='1592831407']
Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek...
Komşum deneyebildiniz mi nasıl oldu. Hep merak etmişimdir soğuk kahveyi ama bi türlü denemeyedim.
Yorumları: 91
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2019
(22/06/2020, Saat: 17:10)PisPorsuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Alışırsın. Eğer filtre kahve seviyorsan yaz için ideal. Ben kendim çektiğim çekirdekten kullanıyorum.caffe tropik ten sipariş veriyorum. Yorumlara göre ve açıklamaya göre alıyorum. Genelde filtre kahve makinesinde yapıyorum.
Yorumları: 86
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2019
(22/06/2020, Saat: 17:10)PisPorsuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Komşum African Blue zaten bence çok ağır, soğuk demlemede daha çok ön plana çıkacağı için çok acı tad olabilir. Daha az aromalı bir kahve ile daha iyi sonuç alabilirsiniz, zira soğuk demlemeli kahvelerin çok farklı bir içimi oluyor. Zaten zamanla doğru tadı bulursunuz, şimdiden afiyet olsun.